Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 5. 2008,
19.47

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 5. 2008, 19.47

8 let, 5 mesecev

NK Maribor: Cerar povzema nerealne navedbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Na izjavo Miroslava Cerarja v zvezi z dogodki na tekmi med Mariborm in Nafto ob odprtju prenovljenega nogometnega stadiona so se danes odzvali tudi pri NK Maribor.

"NK Maribor je za organizacijo velikega dogodka - prve uradne tekme na obnovljenem stadionu v Ljudskem vrtu, prejel mnoge pohvale. Udeleženci športne prireditve so po samem dogodku z navdušenjem odhajali domov, dogodek je v celoti uspel," je zapisal direktor kluba Bojan Ban in dodal, da je bila današnja Cerarjeva izjava očitno povzetek zapisov nekaterih medijev. "Izjava je sporna predvsem zato, ker navaja nekaj, kar je daleč od resnice. Navijaška skupina Viole ali kdorkoli drug seveda ni uničil novozgrajenih tribun, kakor je zapisano v izjavi. O tem se lahko prepriča vsak Mariborčan, ki se sprehodi mimo stadiona Ljudski vrt in tega gotovo ni potrebno dodatno podkrepiti s posnetki ali fotografijami. O tem smo medijem, ki so želeli, tudi podali izjave že v preteklem tednu. Na prvi uradni tekmi na prenovljenem objektu je bilo, po naših podatkih, odstranjenih 12 stolov, 28 pa jih je bilo termično poškodovanih. Vzdušje v Ljudskem vrtu je bilo res izjemno, na južni tribuni je bilo zbrano približno 1500 organiziranih navijačev, ki med tekmo seveda stojijo in skačejo. Stoli niso pritrjeni na betonsko podlago, ampak gre za drugačen način pritrjevanja na podstavek, kar seveda poveča možnost poškodbe stola pri neenakomerno razporejeni sili. Prvi delovni dan po tekmi je s predstavniki navijačev govoril tudi župan MO Maribor, ki je 90 odstotna lastnica objekta in dobil zagotovilo, da poškodbe stolov niso posledica vandalizma, ampak navijanja. Z namernimi poškodbami objekta v Mariboru s strani domačih navijačev tudi v preteklosti nismo imeli težav, še manj jih pričakujemo na novem objektu."

V mariborskem klubu izpostavljajo, da je Stadion Ljudski vrt ponos mesta Maribor in njegovih občanov, seveda tudi najbolj gorečih navijačev kluba in da je Cerar izjavo podal na podlagi neresničnega poročanja nekaterih medijev o dogodkih na tekmi, zato si v klubu v bodoče želijo, da bi takšne informacije preverili tudi pri njih. "Če se dobro spomnimo, pride do poškodbe stolov tudi v športnih dvoranah, med drugim so kmalu po otvoritvi športne dvorane Lukna v Mariboru morali pritrditi določeno število stolov, pa zaradi tega ni bilo potrebno posredovanje ambasadorjev ali določenih novinarjev," so še zapisali v klubu in dodali, da se zavedajo odgovornosti okoli ravnanja navijačev kluba: "Nikakor ne odobravamo kakršnekoli oblike vandalizma, kolikor je v naši moči, tudi preprečujemo uporabo pirotehnike, katere uporaba je kazniva in zaradi katere je prišlo tudi do poškodb nekaterih klopi na stadionu. O teh stvareh se pogovarjamo z navijači. Gotovo imamo največ dela med vsemi slovenskimi športnimi kolektivi na tem področju. Opravljamo ga z željo, da bi v prihodnosti pisali manj takšnih pisem in da bi kdo morda tudi javno pohvalil navijanje, navijaško koreografijo ali vzdušje na naših tekmah. Čeprav je ta del našega delovanja izjemno težek, ga opravljamo z veseljem, saj dejstvo, da imamo največ dela na tem področju, pomeni le to, da imamo tudi največ navijačev. Če jih ne bi imeli, bi bila organizacija tekem sicer lažja, negativnih objav v medijih manj, a manj tudi veselja do dela, saj se šport igra za navijače in obiskovalce tekem, kar mnogokrat nekateri pozabljajo."

Ne spreglejte