Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
1. 3. 2012,
9.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Branko Ilić Astana

Četrtek, 1. 3. 2012, 9.56

8 let

"Ni mi vseeno za vas," Ljubljančan tolaži Mariborčane

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dobro uro po tem, ko je s soigralci šokiral nogometaše Maribora, smo se pogovarjali s slovenskim reprezentantom v dresu Astane, ta je bila usodna za slovenskega prvaka, Brankom Ilićem.

"Seveda sem vesel, ker nam je uspelo. Smo profesionalci, vsak se bori zase, a moram priznati, da mi za Maribor ni vseeno. Raje bi videl, da bi bil na njegovem mestu nekdo drug. Vem, da Mariborčanom ni lahko. Žal mi je, da se poslavljajo, a tako pač je. Morajo preboleti, kar se jim je zgodilo, dvigniti glave in iti naprej," je po tekmi, v kateri je s soigralci zmagal s 3:1 in nadoknadil zaostanek s prve tekme v Mariboru 0:1, povedal Branko Ilić.

Ko smo ga klicali, je s soigralci na večerji že nazdravljal velikemu uspehu. Da bi se kot nekdanji član Olimpije naslajal nad neuspehom Maribora, mu ne pade niti na pamet. "Ne, sploh ne. Vem, kaj za Maribor pomeni Evropa. V zadnjih štirih sezonah je igral v skupinskem delu evropskih pokalov, lani celo v ligi prvakov, zato so Mariborčani zdaj zagotovo šokirani. To je za njih hud udarec," je s slovenskim prvakom sočustvoval Ljubljančan, ki je v Kazahstan prišel pred kratkim.

Ne samo v Sloveniji, Maribor je velik tudi v Evropi

"Ljudje v Mariboru delajo odlično. Od Zlatka Zahovića in drugih pa naprej. Tam imam tudi ogromno prijateljev, zato jim neuspeha prav gotovo ne privoščim. To je velik klub. Ne samo v Sloveniji, tudi v Evropi. Mariborčanom želim srečo. Glave gor!" je sporočil 32-letni slovenski reprezentant, ki je tudi tokrat igral od prve do zadnje minute. Po tekmi se je z nekaterimi nogometaši v vrstah Maribora tudi pogovarjal, a ne prav dolgo.

"Šel sem do tistih, s katerimi se dobro poznam. Zaželel sem jim srečo. Govoril nisem prav veliko. Vsaka beseda je v takih trenutkih odveč. Tako pač je v športu. Eni se veselijo, drugi so žalostni. Nogomet se bo še vedno igral naprej," je besede podpore v Maribor poslal izkušeni branilec.

Ne piha na dušo Mariborčanov

Na eni strani žalost, na drugi veselje. In kako je bilo po tekmi v garderobi Astane? "Zelo veselo, seveda. Prišel je tudi predsednik in še nekateri ljudje, ki jih sploh še ne poznam. Čestitali so nam in nam zaželeli srečo," je povedal Ilić, ki bo skupaj s soigralci po preboju v tretji krog kvalifikacij za ligo prvakov tudi finančno nagrajen. "Premije so dogovorjene, znane že nekaj časa. Glede denarja tukaj res ni težav," je priznal.

Zdaj Kazahstance čaka nov nasprotnik. Če bodo preskočili še tega, si bodo že zagotovili skupinski del evropske lige, kar bi bil največji uspeh v zgodovini kluba. Seveda še vedno računajo tudi na ligo prvakov. "Mislim, da nas v naslednjem krogu čaka lažji nasprotnik od Maribora. Tega ne govorim zato, da bi Mariborčanom pihal na dušo, ampak zaradi tega, kar so v Evropi pokazali v zadnjih letih. Zato verjamem, da imamo kar nekaj možnosti, a počasi. Treba je iti iz tekme v tekmo," je za konec povedal nogometaš, ki se je v daljnem Kazahstanu odlično znašel, in nadaljeval prijetno večerjo v družbi soigralcev.

Ne spreglejte