Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
14. 3. 2017,
11.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Michael Essien Matjaž Kek Rijeka Chelsea

Torek, 14. 3. 2017, 11.28

6 let, 6 mesecev

Michael Essien

Nesojena okrepitev Matjaža Keka našla klub v Indoneziji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Michael Essien | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ganski nogometni zvezdnik Michael Essien, ki je s Chelseajem osvojil naslov evropskega prvaka, je pred tedni razvnel domišljijo navijačev Rijeke. Hrvaški mediji so poročali o možnosti, da bi Afričan okrepil Kekovo četo. Ostalo je le pri govoricah.

Ko je predsednik Rijeke Damir Mišković prejšnji mesec omenil možnost, da bi dres Rijeke oblekel eden najboljših afriških nogometašev zadnjega desetletja, je še povečal nogometno evforijo v Kvarnerju. Michael Essien, nekdanji zvezdnik Lyona, Chelseaja, madridskega Reala in Milana, je pri 34 letih in po manj uspešni sezoni pri atenskem Panathinaikosu iskal novega delodajalca.

Z Rijeko ni našel skupnega jezika

Matjaž Kek v tej sezoni z Rijeko sploh še ni izkusil poraza. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Kek v tej sezoni z Rijeko sploh še ni izkusil poraza. Foto: Vid Ponikvar Trener Matjaž Kek o tem, ali bi tako odmevna okrepitev pomenila dodano vrednost za ekipo, ni nikoli spregovoril javno. Ko se je začel spomladanski del hrvaškega prvenstva, so govorice utihnile, zanimanje za prihod Ganca pa zamrlo.

Essien, ki ni našel skupnega jezika z vodilnim hrvaškim klubom, je sredi marca le našel nov klub. Pogodbo je sklenil z indonezijskim prvoligašem Persib Bandung. Ganec je z bogatim indonezijskim klubom, ki je največji uspeh dosegel leta 2014, ko je osvojil svoj edini naslov državnega prvaka, podpisal enoletno pogodbo.

Afričan je zadnjo prvenstveno tekmo odigral septembra 2016, ko je nosil dres Panathinaikosa. Za izbrano vrsto je zbral 58 nastopov, v zadnjem obdobju pa fizično pripravljenost ohranjal s treningi z rezervno ekipo Chelseaja.

V Indoneziji se je pred leti mudil tudi nekdanji slovenski reprezentant Nastja Čeh. | Foto: Vid Ponikvar V Indoneziji se je pred leti mudil tudi nekdanji slovenski reprezentant Nastja Čeh. Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji zvezni igralec madridskega Reala in londonskih modrih ni prvi zvezdnik, ki je zaigral v Indoneziji. Pred desetletji sta v tej azijski državi zaigrala Kamerunec Roger Milla, najstarejši strelec v zgodovini svetovnih prvenstev, in Argentinec Mario Kempes, najboljši strelec SP 1978. Pred leti je v Indoneziji zaigral tudi nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste Nastja Čeh.

Ne spreglejte