Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 10. 2008,
13.06

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 11. 10. 2008, 13.06

8 let, 5 mesecev

Nenezič: Igrati drug za drugega in zmagati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Primorja se bodo v zaostali tekmi 8. kroga PrveLige Telekom Slovenije pomerili z Labodom Dravo. Igor Nenezič napoveduje polni plen.

Nogometaši Primorja tudi po 12. krogu PrveLige Telekom Slovenije ostajajo v statistiki zapisani zgolj z dvema zmagama, saj so minuli teden morali na domačih zelenicah premoč priznati, kljub izključitvi lendavskega nogometaša Blaža Brezovačkega, drugouvrščeni Nafti.

"Bili smo slabši, Lendavčani pa agresivnejši. Poleg tega pa tekma ni bila preveč lepa za oko. Moramo se čim prej pobrati in dvigniti glave," je črto nad petim prvenstvenim porazom uvodoma za Sportal potegnil Igor Nenezič.

Po tretjo prvenstveno zmago

Črni niz Ajdovcev, ki so v tej sezoni nanizali zgolj zmagi proti na dno prikovanemu Kopru in velenjskemu Rudarju, se torej nadaljuje … A v taboru "rdeče-črnih" so prepričani, da je skrajni čas, da se slabi rezultati bržčas končajo. Prvo priložnost imajo "sinovi burje" že v nedeljo, ko bodo v zaostalem srečanju 8. kroga PrveLige Telekom Sloveniji, ki je bilo 14. septembra zaradi premočne burje odpovedano, gostili Labod Dravo.

"Kot sem že dejal, po vseh slabih rezultatih se moramo pobrati, potruditi in doseči tri točke. Nazadnje smo namreč zmagali proti Rudarju, kar je že 'zgodovina', …" je pred srečanjem odločno napovedal 24-letni Kranjčan, ki je priznal, da vzdušje po slabih rezultatih ne more biti ravno idealno. "Po novem porazu proti Nafti vzdušje prvih nekaj dni ni bilo ravno najboljše, a sedaj je že veliko bolje. Ozračje je bolj pozitivno. In če v nedeljo zmagamo, bo še boljše."

Nenezič razkril recept za uspeh

Primorje po enajstih odigranih srečanjih zaseda predzadnje mesto, kjer za petouvrščenimi Ptujčani zaostaja šest točk, slasti zmage pa ni okusilo že na petih zaporednih srečanjih. Želja po polnem izkupičku je tokrat toliko večja ...

"Tako je. Če bomo odigrali kot ekipa, uspeh ne sme izostati. Kolektiv vedno vrže na površje enega posameznika. Moramo igrati drug za drugega, doseči zadetek več od tekmeca in vse to prinese polni plen," je recept za uspeh razkril prvi čuvaj med ajdovskima vratnicama, ki se še kako zaveda, da se je potrebno čim prej znebiti začelja lestvice. Kdo pa bo v vrstah "kurentov" največja ovira za tretjo prvenstveno zmago? "Morda je to Marko Drevenšek. Nedvomno pa je glavni ptujski adut kar njihov trener Ljubinko Drulović, ki je tudi preporodil to ekipo," je za konec dejal eden glavnih akterjev ajdovske čete.

Mlakar na tribuni

Strateg Primorja, Pavel Pinni, ki je proti Nafti nekoliko premešal ekipo, proti četi Ljubinka Drulovića ne bo mogel računati na usluge porumenelega Mateja Mlakarja.

Poškodba pa pesti Nedžada Serdarevića, zato je njegov nastop bržkone še vprašljiv.

Kot zanimivost naj omenimo, da so se Ajdovci v četrtek v prijateljskem srečanju pomerili z ekipo Jadrana Pivovarne Mahnič iz Hrpelja in zmagali s prepričljivih 11:2.

Ne spreglejte