Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 9. 2013,
8.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 18. 9. 2013, 8.03

8 let

Ne slog Guardiole, Bayernov slog

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Suvereno so novo sezono lige prvakov odprli branilci naslova evropskega naslova, nogometaši Bayerna Münchna, ki jih s klopi vodi Josep Guardiola.

Trener, ki se je z naslovom evropskega prvaka okitil že dvakrat na klopi Barcelone, je prvič, odkar je poleti sedel na klop nemškega giganta, nastopil v ligi prvakov. Podobno kot so Bavarci končali prejšnjo sezono, so začeli tudi novo. S 3:0 so odpravili moskovski CSKA, ki je bil v Münchnu brez možnosti. Za suvereno zmago so zadeli mladi Avstrijec David Alaba, Hrvat Mario Mandžukić in izkušeni nizozemski zvezdnik Arjen Robben.

Po tekmi ni manjkalo pohval na račun igre nemškega in evropskega prvaka, ki je v pretekli sezoni osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, in mnogi so se spraševali, ali je na igri ekipe že vidna roka priznanega katalonskega trenerja. Josep Guardiola ni želel siliti v ospredje in je tako mislečim odgovoril: "Nogometaši so tisti, ki si zaslužijo pohvale, ne jaz. To je bil slog igre Bayerna, ne moj. Jaz sem tukaj le, da podpiram moje nogometaše, in lahko priznam, da sem po tem, kar so pokazali danes, zelo ponosen."

Bavarci so s torkovo zmago sicer začeli misijo nemogoče – ubraniti naslov prvaka v ligi prvakov, kar do zdaj ni uspelo še nobeni ekipi. "Seveda si vsi želimo, da bi nam uspelo, a počasi. Že prva tekma je bila zelo zahtevna. Vsi mislijo, da je branilcu naslova lahko odigrati prvo tekmo lige prvakov v novi sezoni, a temu še zdaleč ni tako. Zato sem toliko bolj zadovoljen s tem, kako je bila moja ekipa videti na igrišču. Predvsem v prvem polčasu smo igrali res odlično," je še dejal Guardiola, ki se je v trenerski posel vrnil po enoletnem premoru.

Z Bayernom je že osvojil eno lovoriko, potem ko je v evropskem superpokalu premagal Chelsea Joseja Mourinha. Sezono je začel na najslajši način, z zmago nad velikim rivalom. Zdaj jo bo skušal v podobnem slogu nadaljevati.

Ne spreglejte