Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 5. 2015,
12.54

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

River Plate Boca Juniors Copa Libertadores Buenos Aires solzivec

Petek, 15. 5. 2015, 12.54

5 let, 4 mesece

Napadeni branilec: Ne vidim, ne vidim, peče, to ni vojna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Argentinski navijači so poskrbeli za nov incident na nogometnih štadionih. Povratna tekma osmine finala južnoameriškega pokala Copa Libertadores v Buenos Airesu je bila prekinjena zaradi nasilja.

Skupina navijačev Boce Juniors je s solzivcem oziroma poprovim razpršilom napadla gostujoče igralce River Plateja. Štiri nogometaše so po napadu odpeljali v bolnišnico. Incident se je zgodil po polčasu, ko so navijači domačega moštva sovražno pričakali gostujoče nogometaše ob prihodu iz slačilnice na štadion. Navijači so igralce River Plateja obmetavali s kamenjem in steklenicami, manjša skupina pa se ni ustavila pred zaščitno ograjo. Kljub varnostnikom in policiji se je izmuznila skoznjo ter proti nogometašem nekako usmerila solzivec.

"Ne vidim, ne vidim, peče, to ni vojna," je bilo slišati kričanje branilca River Plateja Ramira Funes Morija. Televizijski posnetki kažejo, kako si Leonardo Ponzio in Leonel Vangioni drgneta oči, drugi igralci pa si z vodo izpirajo oči, da bi odstranili dražečo kemikalijo. V bolnišnico so poleg omenjenih treh odpeljali še Matiasa Kranevitterja. Ti so jo očitno skupili najhuje.

Črni teden za argentinski nogomet

Uradne osebe na tekmi so se šele po eni uri odločile odpovedati tekmo, ki se je ob polčasu končala brez zadetka. River Plate je dobil prvo tekmo na svojem štadionu z 1:0. Po uradnih podatkih si je tekmo na stadionu La Bombonera ogledalo približno 60 tisoč navijačev.

Argentinska nogometna zveza je sicer ob tem koncu tedna odpovedala vse tekme domačega prvenstva, potem ko je v četrtek za posledicami hudega udarca v glavo v bolnišnici umrl 21-letni nogometaš Emanuel Ortega. Ta se je usodno poškodoval na tekmi argentinske četrte lige med njegovim moštvom San Martin de Burzaco in ekipo Juventud Unida.

Argentinec je 3. maja med bojem za žogo z glavo udaril v betonsko podlago ograje, ki obkroža igrišče, pri čemer je dobil hude poškodbe. S počeno lobanjo so ga nemudoma prepeljali v bolnišnico, kjer je pozneje umrl.

Ne spreglejte