Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 10. 2008,
18.11

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 5. 10. 2008, 18.11

8 let, 5 mesecev

Nafti v Ajdovščini poskočila cena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši ajdovskega Primorja so v 12. krogu PrveLige Telekom Slovenije doma z 1:2 (1:1) izgubili proti lendavski Nafti, ki je po prvi zmagi v gosteh v tej sezoni pristala na drugem mestu.

V zadnjem dvoboju 12. prvenstvenega kroga med Primorjem in Nafto so zasluženo slavili igrali iz Prekmurja. To je bil obenem tudi prvi poraz Primorja na domačih tleh in prva zmaga Nafte v gosteh. Glede na prikazano igro končni izid niti ni bil presenetljiv, saj so Ajdovci tudi tokrat povsem razočarali.

Bolje so tako začeli gostje iz Lendave. Igrali so bolj agresivno in zavoljo tega bili tudi večji del prvega polčasa pred vrati Baloha, a si izrazitih priložnosti vendarle niso uspeli priigrati. V 19. minuti so ostali tudi številčno oslabljeni, potem ko je glavni sodnik Huselja ocenil, da je Brezovački namerno pohodil ležečega Kalina.

Nafta z igralcem manj

Igralec manj v vrstah gostov se na igrišču prav nič ni poznalo, Prav nasprotno, Lendavčani so slabih deset minut zatem dosegli vodilni zadetek. Janković se je na levi strani otresel Vidica potegnil žogo proti sredini igrišča in s kakih 18 metrov močno streljal. Baloh je pri strelu tudi slabo posredoval in žoga je končala za njegovim hrbtom.

Po vodilnem zadetku gostov so se nekoliko prebudili tudi domači nogometaši, a še vedno je bila njihova igra slaba. Oba trenerja sta že v prvem polčasu posegla po prvih menjavah. Gostje so ob vodstvu in igralcu manj okrepili igro v obrambi, domači trener pa je v igro poslal hitrega Kosmača, ki se mu je ob izteku prvega polčasa tudi oddolžil z lepo podajo Selimiju in Ajdovci so rezultat izenačili. V zadnji minuti prvega dela je pri Nafti iz razdalje poskusil še Mujakovič, a tokrat je bil uspešnejši Baloh, ki pa je vseeno imel precej dela.

Sreča na strani Vassiljeva

Tudi v nadaljevanju je okrog 600 gledalcev gledalo zelo slabo in raztreseno predstavo gostiteljev, medtem ko so bili Lendavčani veliko bolj zbrani, a nekoliko bolj osredotočeni na obrambo. Branjenje lastne mreže jim je tudi zelo dobro šlo od rok, gostiteljem pa dobesedno nič. Sicer so imeli terensko premoč, ne pa tudi izrazite prednosti. Še najbližje zadetku je bil Da Silva, ki je streljal z 18 metrov, a je žoga za las končala mimo vratnice. Pozneje je po poizkusu Kosmača odlično posredoval še vratar gostov Luk.

Za hladen tuš domačih privržencev je slabih deset minut pred koncem tekme poskrbel Vassiljev. Slednji je pobegnil po levi strani in dobesedno ob zastavici, ki označuje kot, močno podal, žoga pa je na njegovo srečo in nesrečo domačih igralcev končala v mreži. Isti igralec je dve minuti pozneje zatresel še prečnik, tako da so jo nogometaši Primorja še dobro odnesli z le minimalnim porazom.


Fotoutrinki s tekme:









Ne spreglejte