Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
1. 3. 2012,
12.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 12.29

8 let

Na Škotskem po Kopru ne odmeva samba

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V škotskih medijih je bilo po remiju v Sloveniji zaznati zmerno zadovoljstvo, ki ga je po srečanju izpostavil tudi selektor Craig Levein. Pot do svetovnega prvenstva v Braziliji bo še dolga ...

Škotska je prišla v Koper z namenom, da preizkusi mlade novince, ki bi lahko v prihodnosti, morda že v kvalifikacijskem ciklusu za SP 2014, predstavljali hrbtenico moštva. S seboj je pripeljala zvesto vojsko navijačev, ki so bili navdušeni nad prijetno klimo v ''sredozemskem'' delu Slovenije, še bolj pa nad za britanske standarde več kot sprejemljivimi cenami alkoholnih dobrin, brez katerih si ne morejo zamisliti druženja in bodrenja članske izbrane vrste. Borbeni in nepopustljivi Otočani so izbrali Slovenijo zaradi dveh razlogov. Ker naj bi zaradi zemljepisne bližine s slogom igre spominjala na Hrvaško, Srbijo in Makedonijo (z omenjenimi se bo potegovala za nastop na SP 2014), pa tudi zaradi tega, da jim izbrana vrsta iz majhne države pokaže, kaj še manjka Škotski, da bi se lahko podobno kot Slovenija v zadnjih letih udeleževala največjih tekmovanj. ''Slovenija ima lahko le dva milijona prebivalcev, a je na jakostni lestvici 18 mest pred Škotsko, od trenutka, ko smo zadnjič nastopili na velikem tekmovanju (SP 1998 v Franciji), pa je dvakrat nastopila na svetovnem, enkrat pa na evropskem prvenstvu,'' je čudežno moč slovenskega nogometa izpostavil BBC, po srečanju pa označil remi za zelo spodoben dosežek, kot največjo pomanjkljivost Leveinove čete pa navedel lahkoto, s katero so slovenski nogometaši prihajali do (pol)priložnosti. ''Na koncu, v drugem polčasu je Slovenija že 'dihala na škrge', sta bili obe ekipi zadovoljni z remijem,'' je zapisal Daily Record in dodal, da se je v začetni enajsterici Škotov znašlo sedem nogometašev, ki se iz tedna v teden dokazuje v angleški premierligi.

Delček optimizma in boljši jutri za škotski nogomet po remiju na Bonifiki napoveduje tudi Daily Mail. ''Zadnjih deset let za škotsko reprezentanco, vse od dneva, ko je na stolček sedel Berti Vogts, ni bilo prav nič prijetnih. A stanje se počasi izboljšuje. Ne še toliko, da bi lahko že začeli pripravljati kovčke za svetovno prvenstvo v Braziliji, a gre na bolje. Remi z reprezentanco, ki je zaigrala na dveh od zadnjih treh svetovnih prvenstev, ponuja dokaz več,'' poroča škotski časnik in označil slovenski nogometni uspeh za vzorčni primer, ki bi ga Škoti morali slediti. Tako je pred dvobojem razmišljal tudi selektor Craig Levein.

Ne spreglejte