Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 9. 2008,
20.13

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 24. 9. 2008, 20.13

8 let, 5 mesecev

Mujakovič zagotovil točko Velenjčanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
MIK CM Celje se je moralo v 10. krogu PrveLige Telekom Slovenije zadovoljiti s točko osvojeno v Velenju, saj je Rudar zadel pet minut pred koncem srečanja.

Velenjska in celjska ekipa sta se razšli z delitvijo plena in obe ekipi sta še naprej trdno v sredini prvenstvene lestvice. Dolgo časa je kazalo na prvo celjsko zmago po sedmih krogih "suše", toda nepopustljivi "knapi" so dobrih pet minut pred koncem tekme izvlekli dragoceno točko.

Velenjčani so tudi tokrat pokazali, da so na domačem terenu precej neugodni tekmeci za vsakega slovenskega prvoligaša. Izbranci Marijana Pušnika so v prvem polčasu izpeljali več konkretnejših akcij, prvo v 21. minuti, ko je Mujanović nekoliko z desne strani meril le za nekaj centimetrov nenatančno. Nekaj trenutkov pozneje je bil v glavni vlogi spet Mujanović, a je z glavo meril previsoko.

Preobrat celjanov v štirh minutah

Toda premoč je gostiteljem uspelo unovčiti še pred koncem polčasa. Po lepi podaji Grbića se je Trifković v 40. minuti v kazenskem prostoru lepo otresel svojega čuvaja Pokorna in na koncu iz bližine premagal še vratarja Šeligo. Celjani so bili v napadalnih akcijah precej zadržani in raztreseni, saj jim ni uspelo sprožiti zaključnega strela vse do zadnje minute, ko je lep protinapad končal Biščan, čigar strel pa je domači obrambi uspelo blokirati.

Takoj na začetku drugega polčasa pa hladen tuš za domačine. Biščan je namreč po vsega dobre pol minute nadaljevanja zatresel prečko, odbito žogo pa je iz bližine v mrežo potisnil Chacana. Le štiri minute pozneje je bil preobrat popoln. Lepo akcijo sta izpeljala Močič in Biščan, slednji pa je na koncu po nekaj zgrešenih poskusih na tekmi končno zadel tudi v polno. Le nekaj centimetrov je Celjane v 54. minuti ločilo od tretjega gola. Lovrečič je namreč opazil, da je Jahić precej oddaljen od svojih vrat, zato se je odločil za "lob" z več kot 30 metrov, a je zadel stičišče prečke in vratnice.

Mujakovič za točko

Ko je celjski pritisk pojenjal, so se v vse številnejše in odločnejše napade spet podali Velenjčani.

Vztrajno obleganje celjskega kazenskega prostora se jim je "knapom" izplačalo, saj so v 84. minuti izenačili, ko je lepo akcijo s strelom z glavo učinkovito končal Mujaković in domačinom priigral 12. točko.

Ne spreglejte