Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
25. 9. 2015,
18.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jose Mourinho Arsene Wenger Arsenal Chelsea

Petek, 25. 9. 2015, 18.05

8 let

Mourinho spet napadel Wengerja: Joka ves dan, a je še vedno kralj

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trener Chelsea Jose Mourinho je po naknadni kazni njegovega izbranca Diega Coste v svojem slogu spet zbodel svojega "prijatelja" Arseneja Wengerja.

Mourinho in Wenger se nikoli nista posebej marala, a incident z derbija pred tednom dni je odnos še poslabšal. Vsi poznamo zgodbo, povezano z rdečim kartonom Gabriela, tega so pristojni pri angleški nogometni zvezi (FA) naknadno izbrisali in kazen dodelili napadalcu Chelseaja Diegu Costi, ki je vse skupaj sprovociral s svojim nešportnim vedenjem. Brazilec je dobil kar tri tekme prepovedi, njegovemu rojaku v dresu Arsenala pa so rdeči karton črtali.

Portugalec je bil po odločitvi FA seveda presenečen, a vsega skupaj ni hotel komentirati, saj ni hotel, da kazen doleti tudi njega. O kazni Coste seveda niso govorili niti na petkovi tiskovni konferenci pred tekmo med Chelseajem in Newcastlom.

"Tekmo proti Newcastlu želim voditi s klopi, ne s tribune, zato ne bom komentiral odločitve. To je moje pravilo, ki se ga držim, je pa res, da nekateri lahko govorijo o sodnikih pred tekmo in po njej, pa jih ne doleti kazen. A sam nisem na tem imaginarnem seznamu, zato bom raje tiho," se je med vrsticami ob Wengerja spet obregnil Mourinho.

"Vsi smo pod pritiskom, razen enega"

Njegovemu sobotnemu nasprotniku na klopi srak Stevu McClarnu se že močno trese stolček, ob novi ničli pa bi lahko celo izgubil službo. Portugalec z Angležem sočustvuje kot tudi s preostalimi trenerji v ligi, izjema je eden. "Mislim, da v naši ligi le en trener ni pod pritiskom. Vsi preostali smo, Steve je pod pritiskom, sam sem pod pritiskom, Rodgers in Pellegrini sta pod pritiskom, vsi smo. Ne smemo si privoščiti, da bi izgubljali tekme, ne smemo igrati pod pričakovanji in vsi moramo izpolniti zastavljene cilje. Ni lahko, a eden iz različnih razlogov ne spada v to skupino. Vesel sem zanj," je nadaljeval.

Wenger ima poseben privilegij

A to še ni bilo vse. Ko so Mourinha novinarji vprašali, o kom sploh govori, čeprav so vsi vedeli, se Portugalec ni dal. To osebo je še podrobneje in bolj barvito opisal. "Kot sem že rekel, je nekdo, ki lahko govori o sodnikih pred tekmo in po njej. Lahko odriva ljudi v tehničnem prostoru, joka zjutraj in popoldne, ves dan samo joka, a se nič ne zgodi. Ne izpolnjuje visokih pričakovanj kluba, a njegova služba ni ogrožena. Še vedno je kralj. To je poseben privilegij," je še sklenil Mourinho.

Ne spreglejte