Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
7. 11. 2008,
9.26

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 7. 11. 2008, 9.26

8 let, 5 mesecev

Modrijan: Maribor ni zastonj na prvem mestu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V soboto bo v Ajdovščini gostoval vodilni Maribor. Občinstvu se bo na klopi Primorja prvič predstavil Vjekoslav Lokica, pomagal pa mu bo Ljubo Modrijan, ki se je izkazal z nedavno zmago v Velenju.

Hrvaškega strokovnjaka bo po kratkem spoznavanju igralskega kadra, saj je z vodenjem treningov pričel šele v ponedeljek, v soboto v 16. krogu PrveLige Telekom Slovenije doletel zahteven izziv. V "prestolnico burje" prihaja Maribor, ki je v tej sezoni izgubil le enkrat, v zadnjem obdobju pa domiselno iz kroga v krog povečuje prednost pred zasledovalci. Bodo pohod "vijolic" na težko pričakovani naslov državnega prvaka začasno zmotili Ajdovci, ki so v tej sezoni na gostovanju v Ljudskem vrtu že dokazali, da znajo zagreniti življenje izbrancem starega znanca Primorja, nekdanjega trenerja Darka Milaniča? "Takrat smo videli zelo lepo, dinamično in zanimivo tekmo. Končalo se je s 3:3. Bilo je doseženo veliko število golov, kar privablja gledalce. Dvakrat smo imeli prednost dveh zadetkov in bi lahko zmagali, po drugi strani pa bi lahko v končnici celo izgubili. Maribor sta ponesla občinstvo in vzdušje. Njegova ekipa ni zastonj na prvem mestu. Ima večjo kakovost kot ostali v prvenstvu," je uvodoma za Sportal povedal Ljubo Modrijan, ki je pred prihodom Hrvata za poldrugi teden prevzel "dežurno" vlogo začasnega trenerja Primorja in se po dragoceni zmagi v gosteh pri Rudarju otresel stresnega zadnjega mesta na prvoligaški razpredelnici.

Igralci bili kot tempirana bomba

V soboto bo na klopi Ajdovcev pomagal novopečenemu trenerju Vjekoslavu Lokici. Kakšni so prvi vtisi o sodelovanju s 43-letnim Splitčanom?

"Zelo dobri. Glavni trener je zelo temperamenten in prijeten fant. Pravi Dalmatinec. In ni prvi Splitčan, ki je v zadnjih letih vodil Primorje. Očitno je nekaj na tem, da se Dalmatinci v Ajdovščini počutijo zelo dobro. Med tednom smo na treningih delali dobro. No, saj smo tudi tudi prej, a ... Trener je spoznal vse igralce, seveda pa smo preučevali tudi igro Maribora," je ocenil Postojnčan, ki želi nasledniku Pavla Pinnija na klopi "rdeče-črnih" veliko sreče. "Niti ni važno, kdo je prvi trener. Bolj je pomembno, da bi ekipa splavala iz krize." Po zmagi v Velenju je vzdušje v slačilnici igralcev veliko boljše. "Le kako ne bi bilo, saj smo bili dva meseca brez zmage. Igralci so bili že kot tempirana bomba, tik pred tem, da eksplodirajo. Vsaka zmaga prinese psihološko stabilnost," je še dodal o občutkih po "šele" tretji zmagi v tej sezoni.

Brez Selimija, smola Tomažiča

Sobota bo podala odgovor na vprašanje, česa so izbranci Lokice v tem trenutku zmožni. Zaradi kazni rumenih kartonov bo to pot odsoten najboljši klubski strelec Nedzbedin Selimi, kar bo glede na njegove všečne predstave v zadnjem času velik udarec za ajdovsko zasedbo. Zdravstvene težave bodo najverjetneje od tekme oddaljile Mateja Mlakarja in Naceta Kosmača, med tednom pa jo je na treningu nepričakovano in nesrečno skupil še Tadej Tomažič, ki ima po zlomu spodnje lože nogo že v mavcu. "Vseeno gremo proti Mariborčanom na zmago, ne bi pa bili nezadovoljni tudi s točko. Igramo z ekipo, ki ni zastonj na vrhu lestvice. Morda bo proti nam nastopil tudi Bunderla, kar bo še ena nevarnost za nas. Gre za zelo kakovostnega igralca, ki lani ni bil kar tako skozi skoraj celo prvenstvo vodilni strelec lige," je še omenil pomočnik trenerja Ajdovcev možnost, da bi se v soboto pred nekdanjim domačim občinstvom predstavil tudi David Bunderla, ki je v tej sezoni v dresu Maribora nastopil na prvih štirih tekmah, nato pa ga je za dva meseca od igrišč oddaljila poškodba.

Ne spreglejte