Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 8. 2014,
22.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Luka Zahović Damjan Bohar

Sobota, 23. 8. 2014, 22.00

8 let

Mlajši Zahović spet tresel, Maribor spet zmagal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Maribora so v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Zavrč s 3:0 (2:0).

Mariborčani so po porazu v prejšnjem krogu proti Celju tokrat zavili na stare tirnice in vpisali nove tri točke. V dvoboju z Zavrčem so bili boljši tekmec in že v prvem polčasu opravili glavnino dela, saj so dvakrat premagali Marka Ranilovića, med letoma 2005 in 2010 člana vijoličastih. Izbranci Anteja Šimundže so se tako točkovno izenačili z današnjim tekmecem tik pod vrhom lestvice. Hkrati so si Mariborčani priigrali lepo popotnico pred torkovo povratno tekmo 4. predkroga lige prvakov proti Celticu, ki je danes v domačem prvenstvu v gosteh moral priznati premoč Invernessu (0:1).

Začetek tekme je bil kar dinamičen, prvi pa so zagrozili gosti, ko se je po podaji Dina Kresingerja odprl prostor za Dorisa Kelenca, ki je prišel pred vratarja, a je Jasmin Handanović odlično posredoval. Mariborčani so odgovorili v šesti minuti, ko je z leve strani sprožil Mitja Viler, Marko Ranilović pa je žogo odbil. V osmi minuti so domači povedli.

Sintayehu Sallalich je v kazenskem prostoru s preigravanjem opravil prvi del naloge in po tleh podal do Damjana Boharjam, ta pa je akcijo dokončal s strelom pod prečko. Šest minut pozneje so domači vodili že z 2:0. Takrat se je med strelce vpisal Luka Zahović, ko je z drsečim startom v mrežo pospravil žogo po natančni podaji Dareta Vršiča in tako dosegel svoj tretji gol v sezoni.

Dve minuti zatem se je Zahović znašel v vlogi podajalca, Bohar pa je nato meril mimo desne vratnice. Malce za njim je znova poskusil Viler, a bil za malenkost premalo natančen s strelom v nasprotni kot, v 22. minuti pa je Ranilović preprečil povišanje vodstva po poskusu Sallalicha. Gosti so nase znova opozorili v 42. minuti, ko je Handanović dobil dvoboj ena na ena z Juretom Matjašičem.

V drugem polčasu je najprej Handanovića preizkusil Nikola Šafarić, nato je v 68.- minuti na drugi strani Ranilović ustavil poskus Boharja, v 75. minuti pa se je na semaforju zasvetilo 3:0. Kot je izvedel Viler, po podaji v sredino pa je Jean-Philipp Mendy premagal Zavrčevega čuvaja mreže. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija tekme.

Maribor bo v 7. krogu čez en teden gostoval v Domžalah, Zavrč pa bo dan pred tem gostil Radomlje.

Ne spreglejte