Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
5. 4. 2008,
11.19

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 5. 4. 2008, 11.19

8 let, 5 mesecev

Milanič: Točke bodo štele dvojno

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Danes ob 18. uri bo v Novi Gorici primorski derbi med HiT Gorico in Koprom. Kaj pred tekmo pravi domači trener Darko Milanič?

''S tekmecem se ne obremenjujem. Najbolj pomembno ne, kako bomo igrali mi. Če bomo igrali tako, kot znamo, lahko zmagamo. Seveda pa dobro vemo, kaj lahko pričakujemo od Koprčanov. Gre za odlično ekipo, ki je vselej nevarna,'' pred tekmo pravi trener HiT Gorice Darko Milanič, ki je trenutno na drugem mestu prvenstvene razpredelnice z 42 točkami.

Zgolj točko manj imajo Koprčani, zato bo tekma zelo pomembna v boju za Evropo. ''Res je. Točke bodo tokrat štele dvojno. Moramo biti zbrani in paziti, da delamo čim manj napak. Tisti, ki jih bo naredil manj, bo uspešnejši,'' pravi nekdanji reprezentant Slovenije, ki je leta 2000 nastopil na evropskem prvenstvu.

Pozorni na Djukiča

V taboru gostov bo posebej nevaren Darko Djukič, ki je v prvem delu sezone igral za Gorico, a ni dobil prave priložnosti. Na Bonifiki je spet našel pravo formo in začel zabijati gole. Tokrat bo zelo motiviran, da z zadevanjem nadaljuje. ''Pri nas se ni dobro znašel, medtem ko je v Kopru ujel pravo formo. Gre za zelo dobrega nogometaša, na katerega bomo morali biti pozorni. Je pa jasno, da pri nasprotnikih ni nevaren zgolj on. Še kar nekaj je takšnih nogometašev, ki ne potrebujejo veliko, da zabijejo gol,'' pred derbijem pravi nekdanji trener ajdovskega Primorja, ki pričakuje zmago. ''Ko igraš doma, je vedno tako. Cilj so tri točke,'' je zaključil.

Novogoričani bodo nastopili brez treh poškodovanih nogometašev: Mitje Piriha, Mladena Kovačeviča in Rusmina Dediča, vprašljivi pa so nastopi Admirja Kršiča, Simona Živca in Abdulrazaka Ekpokija.

Ne spreglejte