Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
20. 10. 2011,
21.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Braga

Četrtek, 20. 10. 2011, 21.50

8 let

Milanič: To je za nas zgodovinska točka

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po prvi točki v ligi Europa je bil trener Maribora Darko Milanič zelo zadovoljen s tem, kar je videl od svojih varovancev na tekmi proti Bragi.

Po gostujočem porazu s Club Bruggejem in domačim porazom z Birmingham Cityjem je Maribor v četrtek prišel do prve točke. Z 1:1 je remiziral proti Bragi, finalistu minule sezone tega tekmovanja. Mariborčani so pokazali dobro igro in celo vodili, gostje pa so do izenačenja prišli na sporen način. ''Zelo sem zadovoljen. To je zgodovinska točka, čeprav imam občutek, da smo si zaslužili tudi več. Zelo smo napredovali v primerjavi s tekmo z Birmingham Cityjem, saj smo vseskozi igrali dobro in nismo padli v igri. Zato sem zelo zadovoljen. In ne smemo pozabiti, da smo igrali proti neprimerno boljšemu nasprotniku, kot smo mi,'' je po tekmi dejal Darko Milanič, ki je zadovoljen tudi s tem, kako so njegovi varovanci igrali v samem zaključku tekme. ''Za nami je 90 izredno težkih minut. Ne bi rekel, da smo v zadnjih minutah branili izid, ampak smo tudi napadali. V zadnjih trenutkih tekme se lahko zgodi tudi to, da ni več energije, da bi nekaj naredil. Jaz enostavno nisem opazil, da bi zavlačevali. Morda smo se malce obotavljali, a smo igrali in imeli tudi v zadnjih trenutkih tekme tudi priložnosti. Fantje so si želeli zmagati, a nam žal ni uspelo,'' je še povedal trener vijoličastih in nekaj besed namenil izenačujočemu zadetku Portugalcev Eldersona tik pred odhodom na polčas, ki je bil, kot se je izkazalo pozneje, dosežen iz prepovedanega položaja.

''Mi v garderobi o tem, da je bil prepovedani položaj, nismo govorili, saj nismo imeli te informacije. To je bil za moštvo velik šok, s pogovorom smo želeli fante dvigniti, kar nam je tudi uspelo. V drugem delu igre smo bili zelo hrabri in smo napadali. To, da smo gol prejeli iz prepovedanega položaja, govori veliko,'' je povedal vodja strokovnega štaba domače ekipe, ki sojenja sicer ni želel komentirati. ''Zame je bolje, da sojenja ne komentiram,'' je povedal. O slabi reakciji domačih branilcev, ki so pri izenačenju dopustili, da so se pred vrati Jasmina Handanoviča znašli štirje nasprotnikovi nogometaši. ''Nasprotnik je iz drugega plana prišel na drugo vratnico. Drugače so fantje v standardnih situacijah delovali izredno dobro kljub zelo nevarnim predložkom njihovega organizatorja igre. Nasprotniki so tudi zelo visoki, večinoma so moji fantje zelo dobro reagirali. V tej situaciji se niso najbolj izkazali, a bom lahko o vsem skupaj govoril šele, ko bom videl posnetek zadetka, ki smo ga prejeli,'' je dogajanje ob izenačenju komentiral Milanič, katerega moštvo ima po polovici tekmovanja točko v skupini H in je na zadnjem mestu. Kako naprej? ''Po točki, ki smo jo osvojili na takšen način. Po tako dobri predstavi si želimo takšne igre tudi ponavljati. Tako v Evropi kot tudi v domačem prvenstvu. Nasprotniki so zelo kakovostni, tekem je veliko, zato nam ne bo lahko. Naredili bomo vse, da osvojimo čim več točk in se morebiti vpletemo v igro za napredovanje, a o tem bomo razmišljali pozneje. V tem trenutku pa lahko rečem le, da sem zelo zadovoljen s tem, kar sem videl danes,'' je za konec še enkrat svoje varovance pohvalil Milanič.

Nekoliko manj zadovoljen, a tudi ne razočaran, je bil trener gostov. ''Nismo dosegli cilja. Želeli smo si zmagati. Bilo je zelo težko. Naredili smo vse, da bi nam uspelo, a nam ni. V prvih 15 minutah nismo igrali dobro, potem pa stvari postavili na svoje mesto in zaigrali bolje. Žal nam vseeno ni uspelo priti do treh točk, kar je bil naš cilj,'' je po tekmi povedal Jose Leonardo Jardim, ki je prepričan, da bo njegovemu moštvu uspelo priti v nadaljnje tekmovanje. ''Želimo si, da v naslednjih tekmah dobivamo točke. V naslednjih dveh krogih igramo doma, zato bomo naredili vse, da nam bo uspelo. Smo klub, ki lahko premaga kogarkoli in to bomo tudi skušali dokazati,'' je povedal trener Brage, ki ga dobra igra Mariborčanov ni presenetila. ''Nismo bili presenečeni, saj smo si Maribor ogledali. Videli smo tekmo proti Birminghamu in vedeli, kako igrajo. Maribor si na tej tekmi ni zaslužil poraza,'' je še povedal Jardim.

Ne spreglejte