Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2009,
22.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 12. 2009, 22.06

8 let

Milanič: Ponoviti sobotno predstavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mariborska zasedba bo sredi tedna v 21. prestavljenem krogu PrveLige pričakala v zadnjem času prerojeno lendavsko Nafto. Bodo "vijolice" nanizale še drugo zaporedno domačo zmago?

Osemkratni državni prvaki, ki so v minulem krogu premagali prekletstvo domače zelenice in na kolena pahnili Novogoričane, bodo v sredo v svojem Ljudskem vrtu gostili Nafto. Ni skrivnost, da v vrstah "vijolicah" naskakujejo sicer šele četrto prvenstveno domačo zmago, čeprav se hkrati silno dobro zavedajo, da Lendavčani to pot ne bodo lahek plen.

"Lendavčani prihajajo k nam v podobnem stanju kot Goričani, so v dobrem nizu in opogumljeni z dvema zaporednima zmagama. Premagali so ekipi Luke Koper in Rudarja, imajo dober trenutek, kar pa velja tudi za nas. Ne pozabimo, da smo v zadnjem obdobju rezultatsko zelo uspešni. Proti Gorici pa tudi igralno, saj smo večji del tekme prevladovali, igrali kombinatorno in si ustvarjali priložnosti. Za novo zmago želimo ponoviti sobotno predstavo," pred dvobojem z Nafto odločno razmišlja Darko Milanič.

"Spremenili so postavitev"

Prekmurci tekmovalne sezone 2009/10 niso začeli ravno najbolje, a so se v nadaljevanju dvignili in se tako povzpeli na sedmo mesto, kjer s 25 točkami za tretjim mestom, kjer trenutno s tekmo manj kotirajo vijoličasti, zaostajajo zgolj štiri točke. "Spremenili so postavitev, saj igrajo s tremi oziroma petimi branilci. Zdaj se lažje ubranijo, v svojih vrstah pa imajo igralce, ki želijo igrati. Vassiljev, Čeh, Mujakovič in Bunc aktivno sodelujejo v fazi napada. Lahko pričakujemo tekmo, v kateri se Nafta ne bo branila. Toda z naše strani ostaja zadeva nespremenjena in vse je odvisno od tega, kako bomo igrali. Želimo si nastopiti podobno kot proti Gorici, ko smo imeli veliko igralcev v konici napada. Ko so podaje natančne, delujemo zelo dobro," načrte pred novo preizkušnjo razkriva prvi mož mariborske stroke.

Volaš proti nekdanjim

Srečanje, ki je sicer zaradi preboja slovenske članske izbrane vrste na svetovno prvenstvo – slednje bo leta 2010 v JAR - iz spomladanskega dela prestavljeno na sredin termin, bo zanimivo tudi zaradi dejstva, ker se v štajersko prestolnico vrača Dalibor Volaš, ki v dresu Nafte nastopa kot posojen igralec prvakov. Napadalec, sicer doma iz Ankarana, se je dosledno predstavil na skrajnem severovzhodnem delu, saj je v dresu Lendavčanov dosegel že osem zadetkov. Bodo zaradi njegove dobre strelske forme vijoličasti izrecno pozorni nanj? "Tako kot druge gostujoče igralce bomo skušali onemogočiti tudi njega, pomembno pa je, da smo dovolj pazljivi in zbrani," se je glede Volaša še dotaknil Izolan.

Povratek prvega strelca

Mariborski strateg bo v mestu pod Kalvarijo to pot lahko računal na skorajda vse igralce. Potem ko je Armin Bačinovič srečanje proti štirikratnim državnim prvakom iz Nove Gorice zaradi lažje poškodbe končal predčasno, je že treniral in bo do sredinega dvoboja bržkone nared.

S treningi je v ponedeljek začel tudi kralj strelcev slovenske prvoligaške scene Dragan Jelič, ki pa še ni povsem nared za celotno tekmo, temveč zgolj za en polčas, tako da bo proti Nafti že kandidiral za nastop. Po uspešno opravljeni sanaciji poškodbe zapestja se v ekipo vrača vratar Marko Pridigar. Zaradi bolezni je še vedno izven pogona Miha Kokol.

Ne spreglejte