Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 3. 2024,
6.51

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62

Natisni članek

Milan Arnejčič NK Maribor NK Maribor

Sobota, 9. 3. 2024, 6.51

1 mesec, 2 tedna

Milan Arnejčič (1942–2024)

Ljudski vrt žaluje, odšel je eden največjih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62
sveča | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V 82. letu starosti se je poslovil Milan Arnejčič, eden najboljših napadalcev v zgodovini nogometnega kluba Maribor. Za vijolice je zbral 283 nastopov in dosegel 73 zadetkov, v karieri pa je zaigral tudi za graški GAK in beograjsko Crveno zvezdo, s katero je postal jugoslovanski prvak. "Bil je prvi vijol'čni golgeter," se spominja mariborski klub.

Ljudski vrt žaluje, odšel je eden največjih. Odšel je Milan Arnejčič, nepozabni in legendarni napadalec Maribora, ki je pustil pri vijolicah in v slovenskem nogometu globok pečat. Kariero je začel pri mariborskem Železničarju in se nato konec leta 1960, ko je bil ustanovljen NK Maribor, pridružil vijolicam. Z njimi se je leta 1967 uvrstil med jugoslovansko elito. Tako je zaigral v prvi zvezni jugoslovanski ligi in se zapisal v zgodovino kot eden najboljših strelcev kluba.

Za Mariborčane je debitiral 12. marca 1961 proti Gorici, zadnjo tekmo pa je odigral 4. decembra 1977 proti Kikindi. Bil je ljubljenec občinstva v Ljudskem vrtu, kapetan Maribora. "Kot srednji napadalec je bil strah in trepet vratarjev na slovenskih ter igriščih nekdanje skupne države. Bil je devetka v pravem pomenu besede. Vsem svojcem izrekamo globoko, iskreno sožalje. Fjuri, počivaj v miru," so zapisali pri nogometnem klubu Maribor.

Arnejčič se je v sezoni 1969/70 preselil v Beograd in zaigral za Crveno zvezdo, s katero je osvojil naslov jugoslovanskega prvaka in pokalno tekmovanje. Okusil je tudi igranje v Avstriji, kjer je nosil dres graškega Gaka, leta 1971 pa se je vrnil v Maribor in končal nogometno pot kot srednji branilec.

"Najprej bi rad po klubski objavi tudi v svojem imenu izrekel sožalje svojcem ob smrti Milana Arnejčiča, igralca, ki je pustil velik pečat v zgodovini našega kluba. Nisem ga mogel videti na igrišču, a sem imel to čast, da sem se pogovarjal z njim. Vedno je bil zelo pozitiven v pogovorih. Igralci, ki so močno zaznamovali različna obdobja, so bili navdih vsem nam in tako je tudi Milan usmeril marsikoga na nadaljnji poti," je povedal trener Maribora Ante Šimundža.

Ne spreglejte