Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 9. 2008,
22.11

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 23. 9. 2008, 22.11

8 let, 5 mesecev

Mertelj: Z borbenostjo nam lahko uspe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Luke Kopra bodo v 10. krogu PrveLige Telekom Slovenije lovili drugo zaporedno domačo zmago proti Mariboru. Aleš Mertelj napoveduje …

Koprska posadka je na domačem štadionu vendarle vknjižila težko pričakovano zmago, padli pa "celjski grofi", ki slasti zmage niso okusili še sedmič zapored. "Kanarčki" so tako v dvobojih s Celjani slavili že devetič zapovrstjo …

"Potrebovali smo tri točke in jih tudi dosegli. Imeli smo veliko priložnosti, prav tako pa smo dobro stali v obrambi, saj nismo dobili zadetka. Tokrat se je vse 'poklopilo' in smo zmagali," je v uvodu za Sportal črto nad srečanjem v minulem krogu potegnil Aleš Mertelj, ki je v soboto s pravo mojstrovino odločil srečanje, glede prvenca v elitni druščini pa je dodal: "Zadetek si bom zapomnil za vedno, saj sem ga dosegel na domači tekmi, nenazadnje pa je to moj prvi zadetek v prvi slovenski ligi. Pa še lep je bil …"

Po tretjo prvenstveno zmago

"Rumeno-modri" pa bodo nove točke iskali v sredo, ko bodo na prvem srečanju druge četrtine prvenstva pred domačim avditorijem gostili vedno atraktivne drugouvrščene Mariborčane. Apetiti po novi zmagi so vsekakor veliki, želja po tretji prvenstveni zmagi pa je, nedvomno, prisotna tudi pri gorenjskemu nogometašu.

"Res je. Proti Mariborčanom se moramo izkazati kot kolektiv, moramo igrati borbeno in rezultat ne bi smel izostati. Za seboj imamo dve zmagi. V pokalu smo napredovali po strelih z bele točke, prav tako pa smo v soboto vknjižili prvo domačo prvenstveno zmago. Tudi tokrat moramo zmagati pred domačimi gledalci in menim, da nam z borbenostjo to lahko uspe," je recept za uspeh razkril Aleš.

Nesrečen poraz v Ljudskem vrtu

Koprčani so v uvodnem srečanju nove tekmovalne sezone v Ljudskem vrtu morali premoč priznati "vijolicam", kljub temu, da so do 85. minute imeli v žepu poln izkupiček.

"Takrat smo v Mariboru izgubili, čeprav nismo bili nič slabši od njih. Imeli smo tudi igralca manj …," je spomine na julijsko srečanje na kratko obudil 21-letni nogometaš, ki je koprsko sredino okrepil v poletnem prestopnem roku. Bo zaradi takratnega nesrečnega poraza čutiti kaj želje po maščevanju? "Maščevanja ne bo, bolj nas zanimajo tri točke, ki jih nujno potrebujemo. Sicer pa se v mariborski ekipi nahaja kar nekaj nekdanjih igralcev Kopra, ki bodo tokrat še kako motivirani," je nadaljeval koprski vezist.

Mejač, Plut, Volaš in Nilton se vračajo v Koper

Na Obalo se bodo v sredo tako vrnili kar štirje zdaj že nekdanji "kanarčki", ki uspešno branijo barve kluba iz štajerske prestolnice. Aleš Mejač, Vito Plut, Dalibor Volaš in Nilton Rogerio Fernandes Cardoso bodo bržkone še izrecno motivirani. Kdo pa bo pri sedemkratnih državnih prvakih najbolj nevaren za Koprčane?

"Ni nikogar … Mislim, da lahko samo z našo slabo igro v ospredje postavimo kakšnega njihovega igralca. Sicer pa so Mariborčani doslej dosegli največ zadetkov, tako da so močni predvsem v napadu, čeprav so, vključno z nami, prejeli tudi veliko zadetkov," je samozavestno dejal nekdanji nogometaš Triglava Gorenjske, za konec pa je priznal, kdo bo glavni adut koprske ekipe."Nimamo nekega izrazitega posameznika, tako da bi našo prednost pripisal kar celotnemu kolektivu."

Povratek Šmona

Trener Koprčanov Vlado Badžim bo lahko v sredo računal na vse igralce.

Potem ko se po poškodbah bržkone vračajo Mitja Brulc, Patrik Ipavec in Edin Šečič, se po odsluženi kazni v minulem krogu vrača še Aleš Šmon.

Ne spreglejte