Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
1. 4. 2011,
12.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 4. 2011, 12.32

8 let

Mavrič: Iz Belfasta z otečenim kolenom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski reprezentant Matej Mavrič je na torkovi kvalifikacijski tekmi na Severnem Irskem zaigral namesto kaznovanega Boštjana Cesarja. V Belfastu je stisnil zobe, saj mu je nagajalo koleno.

Pred srečanjem na Windsor Parku so prišle prav izkušnje, ki jih pri Pirančanu ne manjka. Selektor Matjaž Kek ga je označil za prvo branilsko zamenjavo, tako da je nanj računal na izjemno pomembnem kvalifikacijskem gostovanju. Branilec Kapfenberga je stisnil zobe, čeprav je vstopil v dvoboj z bolečinami v kolenu. ''Zadeva se je vlekla štiri dni, ko mi je na enem izmed treningov popustilo koleno. Nekako ni bilo več na svojih 'tirih','' je neprijetnosti tik pred srečanjem na Severnem Irskem za Sportal opisal Matej Mavrič, ki je bil deležen ogromne pozornosti fizioterapevtov. ''Le tako sem lahko odigral dvoboj. Zdaj me čakajo terapije, v klubu pa niso najbolj zadovoljni, saj nas v soboto čaka gostovanje pri vodilni Austrii na Dunaju. Tako je pač naneslo,'' je dodal dolgoletni reprezentant in dal vedeti, da je izbrana vrsta v njegovem srcu na prvem mestu. Pred dvobojem ga je pomirilo še zagotovilo reprezentančnega zdravnika dr. Marka Vogrina, da se ne more pripetiti nič hujšega. ''V Belfastu sem med tekmo čutil bolečine v kolenu, ki je bilo na koncu že otečeno. Upam, da vseeno ni nič hujšega,'' se tolaži 32- letni branilec, ki v karieri skoraj ne pozna poškodb. V desetih letih je manjkal le na desetih treningih, nazadnje pa ga je s tira vrgla angina, ki ga je napadla ob nedavnem gostovanju v Albaniji.

Kritike že pozabljene

V branilskem paru se je znašel skupaj z Markom Šulerjem, s katerim se dobro poznata. ''To je bila najina druga reprezentančna tekma skupaj. Prvo sva odigrala doma proti Poljski in nastopila odlično. Takrat smo zmagali s 3:0. Pomaga dejstvo, da se poznava še iz Nove Gorice,'' je opisal sodelovanje z nekdanjim soigralcem pri ''vrtnicah''. S prikazanim v Belfastu je zadovoljen, zato izbrani vrsti napoveduje boljše čase in razburljiv boj za drugo mesto. ''Kritike po porazu z Italijo so že pozabljene. V Belfastu smo pokazali našo staro igro, tudi borbenost je bila na primerni ravni, tako da smo na pravi poti,'' je potegnil črto po remiju na Severnem Irskem, ki je Kekovo četo na razpredelnici ohranil na drugem mestu.

Še čaka na enajstmetrovko

V avstrijski prvi ligi pomaga ''sokolom'' iz Kapfenberga do izpolnitve cilja – obstanka med najboljšimi. Ponuja pa se tudi možnost, da bi pokazali zobe večjim klubom in si prilastili evropsko vozovnico. ''Uvrstili smo se v četrtfinale pokala, kjer nam je šel na roko tudi žreb, saj igramo z drugoligašem. To moramo izkoristiti. Kar pa se tiče prvenstva, imamo eno najmlajših zasedb v ligi in so nihanja nekako pričakovana Na zadnjih treh tekmah nismo izgubili, tako da gre na bolje,'' pravi slovenski legionar, ki pri osmouvrščenem Kapfenbergu pogosto izvaja tudi strele z bele točke. V tej sezoni še čaka na priložnost, saj je njegov klub, zanimivo, še edini, ki v tej sezoni sploh še ni dočakal dosojene 11-metrovke. V klubu se druži tudi s Filipom Gačevskim, mladim makedonskim vratarjem, ki se je pred odhodom v Avstrijo dokazoval v Murski Soboti, bil pa je tudi blizu prestopa k Olimpiji. ''Ima status tretjega vratarja, tako da ne igra. A njegov čas prihaja. Je zelo obetaven, odlično pa je branil tudi minuli teden na reprezentančni tekmi mladih proti Sloveniji,'' je dodal Mavrič, ki čaka uradno napoved klubskega zdravnika o naravi poškodbe, s katero se je spopadel med reprezentančno operacijo Severna Irska.

Ne spreglejte