Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
8. 8. 2014,
10.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rijeka Matjaž Kek Miral Samardžić Branko Ilić Samir Handanović Rene Krhin Rene Mihelič Dalibor Volaš Robert Berić

Petek, 8. 8. 2014, 10.47

8 let

Matjaž Kek bo obračunal s Šerifom, Samir Handanović na Islandijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Nyonu so plesale tudi kroglice z imeni klubov, ki se potegujejo za skupinski del lige Europa. Kekova Rijeka se bo pomerila s Šerifom, ki ga odlično pozna Miral Samardžić.

Na sedežu Evropske nogometne zveze (UEFA) v Nyonu se je v petek odločalo tudi o parih odločilnega kvalifikacijskega kroga za ligo Evropa. Čeprav v bobnu ni bilo slovenskih predstavnikov, pa čast dežele na sončni strani Alp vseeno branijo številni legionarji. Med njimi je tudi trener. To je Matjaž Kek, ki je pred 15 leti v vlogi pomočnika trenerja pomagal Bojanu Prašnikarju do zgodovinskega preboja Maribora v skupinski del lige prvakov, zdaj pa bo poskušal še drugič zapored Rijeko popeljati do skupinskega dela lige Evropa. Na Reki si služi nogometni kruh tudi Miral Samardžić, nekdanji kapetan Šerifa. Usoda se je poigrala z Jeseničanom, saj se bo za vstop v ligo Europa moral pomeriti proti nekdanjim soigralcem. Rijeka se bo tako dvakrat udarila s prvakom Moldavije.

Jokić prvič v Evropi z Villarrealom, Berić pa z Rapidom

Milanski Inter se po enoletnem evropskem postu znova podaja na zelenice. Za začetek se bo predstavil ljubiteljem nogometa na Islandiji, klub Samirja Handanovića in Reneja Krhina pa velja za ogromnega favorita. Tudi za skupno zmago v tekmovanju.

Evropsko pot z Villarrealom v tem delu tekmovanja začenja Bojan Jokić. Pomeril se bo z Astano, najboljšim klubom iz oddaljenega Kazahstana. Debrecen, katerega barve branita Rene Mihelič (trenutno poškodovan) in Dalibor Volaš, bo skušal izločiti švicarskega podprvaka Young Boys iz Berna.

Branko Ilić bo s Partizanom po izpadu proti bolgarskemu prvaku, kjer blesti Roman Bezjak, iskal tolažilno nagrado v ligi Europa, premagati pa bo moral Neftči Baku. Moštvo iz Azerbajdžana je v drugem predkrogu izločilo Koprčane.

Robert Berić bo v evropskem tekmovanju debitiral za dunajski Rapid. Odločilni tekmec za skupinski del evropske lige bo finski prvak HJK Helsinki.

Izraelski prvak Maccabi Tel Aviv, ki je v kvalifikacijah za ligo prvakov prejel bolečo mariborsko zaušnico, bo imel popravni izpit v Grčiji, kjer ga čaka Asteras, presenetljiv zmagovalec nad Mainzom.

Splitski Hajduk se bo pomeril z ukrajinskim podprvakom Dniprom, njegov mestni tekmec Split se bo nameril na Torino, ki je v tretjem predkrogu dvakrat ponižal švedskega tekmeca, Sarajevo pa čaka izjemno zahteven izpit, saj prihaja na Koševo Borussia Mönchengladbach.

Ne spreglejte