Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
1. 8. 2014,
11.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 8. 2014, 11.10

8 let

Matjaž Kek bo naskakoval že dvanajsto

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je po gladki zmagi na Ferskih otokih ohranil stoodstotni izkupiček v tej sezoni. Rijeka je pod njegovim vodstvom dobila že enajst zaporednih tekem.

Ko je Rijeka konec aprila remizirala v Splitu (2:2), njeni navijači še niso slutili, da bodo njihovi ljubljenci v prihodnjih mesecih zmagovali kot po tekočem traku. Najprej so v finalu hrvaškega pokala dvakrat ugnali zagrebški Dinamo, ga na kolena spravili še v superpokalnem dvoboju, v Evropi pa dočakali že tretjo zaporedno zmago.

Če je Vikingur senzacionalno v drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa izločil norveški Tromso (stari znanec Olimpije in Celja je po skromni sezoni 2013/14 izpadel v drugo norveško ligo in si Evropo priigral le zaradi nagrade fair-playa), je bil tokrat nemočen proti Kekovi četi.

Kek: Posameznik se ne sme dvigniti nad ekipo

Rijeka se je na Ferskih otokih še najbolj bala pristanka z letalom, ki je zaradi muhastih razmer vedno nepredvidljiv. Reški odpravi so bile olajšane muke, saj ni bilo posebnih težav s pristankom, še bolj gladko pa je šlo v četrtek na igrišču z umetno travnato podlagi, na kateri so hrvaški pokalni zmagovalci pomendrali pogumne ribiče.

''Uresničili smo tisto, po kar smo prišli na Ferske otoke. Ne bom izpostavljal posameznikov, ampak celotno moštvo Rijeke, ki je odigralo profesionalno, z vrhunskim pristopom ter se tekmeca lotilo brez podcenjevanja. Pripetila se je kakšna napaka, a je pri meni tako, da se posameznik ne sme dvigniti nad ekipo. Tako je tudi bilo. Ustvarili smo skupino igralcev, ki se medsebojno spoštuje ter jo krasi odlična komunikacija. Pripravljena je igrati drug za drugega, kar se je tudi videlo na tekmi,'' je po visoki evropski zmagi, s katero se je Rijeka bolj ali manj že uvrstila v odločilni krog kvalifikacij za preboj v skupinski del lige Europa, povedal Matjaž Kek.

Dva zadetka sta dosegla najboljši strelec Rijeke Andrej Kramarić ter občasni reprezentant Bosne in Hercegovine Zoran Kvržić, napadalec Adis Jahović pa je dosegel strelski prvenec za ekipo, ki ji v tej sezoni napovedujejo vrhunske rezultate ter boj za hrvaškega prvaka. Tako je v mreži Fercev počila reška petarda.

Ne spreglejte