Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 11. 2008,
19.43

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 20. 11. 2008, 19.43

7 let

Matič: Če zaustavimo Pavloviča …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
V 18. krogu PrveLige Telekom Slovenije se bodo nogometaši Interblocka odpravili v štajersko prestolnico. Pred gostovanjem pri vodilni ekipi je spregovoril Darijan Matič.

Nogometašem edinega ljubljanskega prvoligaša tudi tretjič zapored ni uspelo doseči polnega izkupička. Po remiju z aktualnimi državnimi prvaki iz Domžal in porazu na prekmurskih zelenicah proti lendavski Nafti so brez zmage ostali tudi v minulem krogu proti četi Slaviše Stojanoviča.

"Naskakovali smo zmago. Celjani so bili boljši in po zadetku bi si lahko v prvem polčasu zagotovili še večjo prednost. V drugem delu smo bili boljši mi, zato menim, da je delitev točk povsem realna," se je v uvodu za Sportal srečanja proti "celjskim grofom" najprej dotaknil Darijan Matič.

Po treh dvobojih vnovič do zmage?

Po treh zaporednih srečanjih, ko so Ljubljančani ostali brez polnega plena, bodo nove tri točke iskali v štajerski prestolnici, kjer se nam v sobotnih večernih urah obeta pravi nogometni spektakel. V štajersko-ljubljanskem obračunu, kjer bosta med drugim na "udaru" tudi Srečko Katanec in Zlatko Zahovič, bomo namreč priča sila zanimivemu srečanju med domačo ekipo in najbogatejšo ljubljansko zasedbo.

"Čaka nas zelo težka tekma. Maribor je na lestvici prvi, a kljub temu tja ne bomo odpotovali z belo zastavo. Nedvomno bomo poskušali zmagati," pred zadnjim dvobojem druge četrtine prvenstva realno razmišlja ljubljanski vezist, ki mu je v primeru odsotnosti Ermina Rakoviča ljubljanski strateg zaupal vlogo kapetana.

Njihov poraz morda naša prednost

Vijoličasta zasedba je po uspešnem nizu neporazov v minulem krogu nekoliko nepričakovano klonila v slovenskem Las Vegasu proti Novogoričanom. Bo to v soboto za aktualne in superpokalne prvake morda prednost?

"Obeta se nam štajersko-ljubljanski derbi. Glede na to, da so Mariborčani na zadnjem srečanju izgubili, lahko to izkoristimo. Menim, da je njihov poraz v Novi Gorici naša prednost," je nadaljeval 25-letni občasni slovenski reprezentant, ki v vrstah "vijolic" kot največjo nerešljivo uganko vidi v …"Zoranu Pavloviču. On je tudi organizator igre. Če bomo zaustavili njega, bomo tudi Maribor."

Oddolžiti se za septembrski poraz

Ekipi sta se v tej sezoni že soočili. V 9. krogu PrveLige Telekom Slovenije so na štadionu v Spodnji Šiški domačini morali premoč priznati nogometašem izpod Kalvarije. Srečanje, kjer so se med strelce vpisali pri Ljubljančanih Dario Zahora in pri gostih Marko Popović ter Armin Bačinovič, se je takrat končalo z rezultatom 1:2.

Bo zato pri sedmouvrščeni ekipi iz slovenske prestolnice, ki za mariborsko ekipo zaostaja "velikih" deset točk, prisotna toliko večja želja po maščevanju? "Vsekakor. Bo pa to za nas tudi dodatna motivacija, saj jim bomo poskušali vrniti za takratni poraz, je odločno dejal strelec dveh zadetkov v tej sezoni, ki je za konec razkril še prvo "violino" svoje ekipe proti sobotnemu tekmecu. "To bo vsekakor Dario Zahora, ki se vrača v ekipo in je drugi najboljši strelec slovenske lige."

Povratek Iličiča, Zahore, …

Prvi mož ljubljanske stroke Igor Benedejčič tudi proti sedemkratnim državnim prvakom ne bo razpolagal z vsemi igralci. Na stranskem tiru se zaradi poškodbe še vedno nahajajo Boštjan Jelečevič, Dejan Gerič , Erik Salkič - za slednjega je jesenski del sezone že končan -, in Amer Jukan. Po poškodbi se v ekipo vrača Antonio Mlinar Delamea, po bolezni pa najboljši klubski strelec, 26-letni Zahora. Oba sta sicer v minulem krogu izpustila srečanje proti MIK CM Celju. Potem ko bo ljubljanski strateg proti četi Darka Milaniča lahko računal tudi na usluge Josipa Iličiča - slednji je srečanje proti Celjanom izpustil zaradi kazni - , je sobotni nastop Dejana Grabiča zaradi udarca na prijateljski tekmi nekoliko vprašljiv. Kaznovanih igralcev tokrat ni.

Sicer pa so se "kockarji" v torek v prijateljskem srečanju na štadionu ŽAK pomerili s Šenčurjem, torej vodilno ekipo tretje lige zahod. Dvoboj se je po koncu sodnikovega piska končal brez zmagovalca, in sicer z rezultatom 1:1, kjer je za ljubljansko ekipo zadel obetavni napadalec Luka Majcen.

Ne spreglejte