Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 9. 2008,
22.16

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 27. 9. 2008, 22.16

8 let, 5 mesecev

Mariborska vztrajnost nagrajena s prvim mestom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Maribor si je z zmago proti Rudarju iz Velenja v 11. krogu PrveLige Telekom Slovenije priigral nove tri točke, ki ga uvrščajo na prvo mesto.

Mariborčani so se s šesto zmago zavihteli na vrh prvenstvene lestvice, a so gledalcem spet pričarali dramo s srečnim koncem. Rudar je bil vso tekmo enakovreden tekmec novemu vodilnemu moštvu v državnem prvenstvu, z nekaj več sreče bi lahko iz Maribora odnesel vse tri točke.

Izenačil nekdanji član Maribora Zajc

Domačini so hitro povedli. Že v tretji minuti je bil Volaš po podaji Pavloviča prehiter za gostujočo obrambo, stekel proti vratom in matiral Jahića. Mariborčani so v prvem delu večkrat streljali proti vratom Rudarja, vendar je bil velenjski vratar zanesljiv. Rudar si je skušal pripraviti kakšno akcijo za zadetek, a je šele v 42. minuti Mujaković z 20 metrov ogrel Pridigarjeve dlani.

V drugem polčasu sta ekipi prikazali odprto igro. Rudar je napadal, si ustvaril nekaj priložnosti, vse skupaj pa se mu je obrestovalo v 55. minuti. Mujaković je izvedel kot z leve strani, žoga je preletela vse igralce razen Zajca, ki je z desne strani zadel domačo mrežo. V 62. minuti so imeli gosti novo priložnost. Po podaji Mujakovića je Tolimir s 16 metrov meril za las mimo leve vratnice.

Znova po znanem receptu

Dve minuti pozneje je Mujaković s 25 metrov natančno meril, a je Pridigar žogo odbil v kot. V 82. minuti je Džinić streljal z glavo, Jahić pa je bil na pravem mestu in rešil skoraj zanesljiv zadetek.

Junuzović bi lahko postal junak tekme v 84. minuti, a je žoga po njegovem strelu iz bližine zletela mimo gola. Le dve minuti pred koncem pa so domačini zabili odločilni gol. Školnik je podal z leve strani, najvišji v skoku je bil Džinić, ki je z glavo žogo poslal v gostujočo mrežo.




Ne spreglejte