Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 6. 2008,
8.41

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 22. 6. 2008, 8.41

8 let, 5 mesecev

Mariborčani povozili Pragersko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Maribora so v sklopu priprav na novo sezono odigrali prvo prijateljsko srečanje. Nadvse uspešno, saj so Pragersko ugnali z visokih 14:0.

Izbranci Darka Milaniča so po osemdnevnih pripravah v soboto opravili prvi prijateljski preizkus. Vijoličasti zasedbi je nasproti stal nižjeligaš iz Pragerskega, ki je moral priznati suvereno premoč nogometašem iz štajerske prestolnice. Mariborčani so mrežo tekmecev zatresli kar štirinajstkrat, najbolj učinkoviti pa je bil s štirimi zadetki brazilski napadalec Marcos Magno Morales Tavares. Trikrat je bil uspešen Dalibor Volaš, dvakrat Dragan Jelič, enkrat pa so bili natančni še David Bunderla, Zoran Pavlovič, Gorazd Zajc, Matej Vračko in Fernandes Cardoso Rogerio Nilton. Na srečanju so nastopili vsi nogometaši, razen nekoliko lažje poškodovanih Vita Pluta, Zdravka Šarabe in Matjaža Lundra.

Milanič: Zadovoljen sem s pristopom igralcev

Po srečanju je prvi mož mariborske stroke za uradno spletno stran dejal: "Zelo sem zadovoljen s pristopom svojih nogometašev. Vseh osem dni so fantje delali zelo zavzeto in nimam nikakršnih pripomb ter si želim, da bi tako nadaljevali skozi vso sezono. Tokratna tekma je bila zelo dobrodošla, da smo presekali to monotonijo treningov. Čaka nas še mesec dni do začetka prvenstva, medtem pa bomo igrali še veliko prijateljskih tekem, tudi z močnejšimi nasprotniki, s katerimi bomo verjetno imeli nekoliko več težav. Dejstvo je, da je vsaka tekma boljša kot trening, saj je ogromno novih situacij, na katere se je potrebno prilagoditi. V zadnjem obdobju smo zamenjali tudi kapetana. Mihelič je novico sprejel brez težav. Fant je zelo razumen, moje mišljenje o njemu je izredno pozitivno. Rene ima zares ogromen potencial, trenira na vso moč, želel bi si, da bi zaigral sproščeno, da mu trak ne bi bil obremenitev, saj se moramo vsi skupaj zavedati, da v tako velikem klubu kot je Maribor kapetanski trak nosi veliko odgovornost. Mislim, da se Zoran Pavlovič v tej vlogi zelo dobro znajde. Pavlovičev namestnik postaja Lubomir Kubica."

Naslednji prijateljski dvoboj čaka "vijolice" v torek, ko se bodo v Velenju pomerile z novopečenim prvoligašem Rudarjem.

Ne spreglejte