Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
25. 3. 2014,
17.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Ante Šimundža Amir Dervišević Marcos Tavares Mitja Viler Matic Črnic

Torek, 25. 3. 2014, 17.01

8 let

Mariborčani bi zmago, nedotaknjeno mrežo in dostojanstven derbi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po dveh prvenstvenih zdaj nogometaše Maribora čaka še pokalni derbi doma. V sredo bodo večnega tekmeca Olimpijo v prvi tekmi pokala Slovenije gostili v Ljudskem vrtu.

Pred tremi tedni so Olimpijo v Stožicah premagali s 3:0, pred desetimi dnevi so presenetljivo izgubili z 0:2, a bolj kot o igri in rezultatu se je po tekmi govorilo o domnevnih rasističnih pripombah, s katerimi naj bi nogometaš Olimpije Mislav Kostić žalil temnopoltega napadalca Maribora Jeana-Philippa Mendyja.

Kaj se je na zelenici največjega slovenskega štadiona res dogajalo, za zdaj pristojni organi še niso ugotovili, so pa zato pri Mariboru kampanjo, s katero vabijo navijače na sredin derbi, opisali s pomenljivimi besedami: "Vsi na derbi. Dostojanstveno, glasno, vijol'čno.'' Želijo namreč dokazati, da lahko derbi v Ljudskem vrtu mine tako, kot bi moral vsak. Z glasnim navijanjem, a brez incidentov.

Toda to je tematika, ki se je trener Ante Šimundža in vezist Amir Dervišević na novinarski konferenci prvakov dan pred tekmo nista dotaknila. ''Vzdušje v ekipi je dobro. Fantje so na visokih delovnih obratih in z mislimi pri tekmi. So motivirani in osredotočeni na nalogo, ki jih čaka,'' pred prvim delom polfinala pokalnega tekmovanja pravi trener Šimundža.

Ne smejo si dovoliti napak

''O napredovanju odločata dve tekmi. Pred povratno tekmo seveda želimo imeti pozitiven rezultat. Vsekakor si želimo zmagati, po možnosti brez prejetega zadetka. Najbolj pomembno je, da pokažemo pravi obraz. Je pa pokal vedno nepredvidljivo tekmovanje. Ne smemo si dovoliti napak,'' je še dodal trener Maribora, ki vse od zmage proti Olimpiji na njenem igrišču ne deluje tako, kot bi si želeli navijači. Proti Kopru je remiziral, drugo tekmo proti Olimpiji izgubil, na zadnji tekmi proti Krki pa sicer zmagal, a bil ob polčasu v nezavidljivem položaju. Zaostajal je z 0:1.

Opraviti nalogo in zmagati

''Pred nami je prvi polčas polfinala pokala. Upamo na podporo navijačev. Želimo opraviti svoj del naloge in zmagati. Igramo doma. Vse je odvisno od nas in tega, kako bomo igrali. Proti nam so nasprotniki obrambno naravnani, a smo dovolj potrpežljivi in bomo poskrbeli, da se bo kakovost pokazala,'' pa je ob druženju s sedmo silo pred tekmo povedal vezist Dervišević.

Na zadnjih dveh derbijih nekdanji nogometaš Krke ni igral prav veliko. Le deset minut pri porazu z 0:2 je bilo tisto, kar je Ljubljančanu namenil trener. Zdaj bo verjetno drugače. ''Kar je bilo, je bilo. Zdaj je pred nami nova tekma. Pripravljamo se na vsako posebej. Spet je na vrsti derbi, ki je ne glede na raven tekmovanja vedno nekaj posebnega. Navijači nam bodo pomagali, da pridemo do dobrega rezultata,'' je še dodal 21-letnik, ki je v pokalnem tekmovanju v tej sezoni igral trikrat po 90 minut.

Ne spreglejte