Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2014,
10.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper Prva liga Telekom Slovenije NK Radomlje NK Zavrč NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Nedelja, 2. 3. 2014, 10.33

6 let, 6 mesecev

Maribor zmlel Olimpijo s 4:1, Zavrč šokiral Domžale (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Ljudskem vrtu je Maribor v zadnjem večnem derbiju v tej sezoni suvereno s 4:1 odpravil Olimpijo. Domžale so doma z 2:3 izgubile proti Zavrču.

Veliki spopad med Mariborom in Olimpijo so si v živo ogledali tudi Tina Maze, Srečko Katanec in Peter Prevc. V 8. minuti je Mariborčane v vodstvo popeljal Damjan Bohar. Osem minut pozneje so Viole poskrbele za dimno zaveso in triminutno prekinitev tekme. V 24. minuti je Kenan Bajrić premagal mariborskega vratarja Jasmina Handanovića in izenačil na 1:1. V 76. minuti je Bohar po veliki napaki ljubljanske obrambe zabil svoj drugi gol na tekmi, nato se je med strelce vpisal Dare Vršič, v 88. minuti pa je njegov soigralec Aleksander Rajčević postavil končni izid 4:1. Vijolice so tako še korak bližje 13. naslovu državnega prvaka.

Celjani, ki jih po koncu sezone zapušča najboljši igralec Benjamin Verbič - seli se na Dansko, celjski klub pa bo bogatejši za več kot milijon evrov - so v gosteh v Novem mestu Krko suvereno premagali s 4:0. Verbič je izstopal s podajami, kjer je vodilni v Prvi ligi Telekom Slovenije. Velenjčani so na štadionu Ob jezeru težje od pričakovanega premagali zadnjeuvrščene Radomlje. Na začetku drugega dela so izgubljali z 1:2, nato pa le zbrali dovolj moči za preobrat.

Domžale so doma doživele boleč poraz z 2:3 proti Zavrču in na lestvici izgubile drugo mesto. Za vodilnim Mariborom zaostajajo že devet točk, tako da so se sanje o tretjem državnem naslovu že bolj ali manj razblinile. Koprčani so v prestižnem primorskem obračunu z 2:0 ugnali Gorico, ki pa je ohranila osmo mesto, saj je brez točk ostala tudi Krka.

Nekaj najlepših utrinkov z večnega derbija med Mariborom in Olimpijo

Ne spreglejte