Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
28. 6. 2013,
10.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor

Petek, 28. 6. 2013, 10.11

8 let

Maribor želi Zahoviča, Tavares ima dober občutek

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S kapetanom Maribora smo se v petek pogovarjali na Brdu pri Kranju, ko je prejel nagrado za najboljšega strelca prve lige. Takrat Marcos Tavares še ni slutil, da bo vijolice zapustil Zlatko Zahovič.

V času, ko je Zlatko Zahovič nekje na hrvaški obali in se v družinskem krogu predaja poletnemu počitku, nogometaši Maribora, s katerimi je do nedelje popoldne sodeloval v izjemnem slogu, nabirajo znoj pred uvodnimi tekmovalnimi izzivi. V nedeljo se bodo z Olimpijo pomerili na superpokalnem srečanju v Celju, danes pa jih v bližnjem Strassu na avstrijskem Koroškem, kjer navijači za ogled tekme ne bodo potrebovali nakupa vinjete, čaka prijateljski dvoboj z Kaiserslauternom. Želja strokovnega vodstva je, da nogometaši ne razmišljajo o temi, ki je že tretji dan osrednji niz pogovorov in nešteto govoric s skupnim imenovalcem v obliki nadaljnjih Zahovičevih potez. Klubsko stališče NK Maribor ostaja enako. "Športni direktor je nepogrešljiv del šampionskega mozaika. Storili bomo vse, da se vijoličasta zgodba nadaljuje v isti zasedbi," je 11-kratni slovenski prvak, ki domuje v mestu pod Kalvarijo, zapisal na uradni strani.

Tavares: Čačić nam je podaril novo upanje

Kaj pa igralci? V petek smo se na Brdu pri Kranju, kjer je bil opravljen prvoligaški žreb (Maribor se bo v prvoligaški uverturi v petek, 12. julija, pred domačim občinstvom pomeril z novincem Zavrčem), pogovarjali s kapetanom. Na Gorenjsko je prispel v družbi direktorja Bojana Bana, ki je v odsotnosti Zahoviča prevzel prestopne dejavnosti (prodaja Roberta Berića), ter ožjega dela družine. Žene in starejšega sina, ki sta sijala od ponosa, ko je Marcos Magno Morales Tavares v hotelu Kokra prevzel lovoriko za najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije.

"To je že moj drugi naslov. Drugič ga je bilo težje osvojiti, a sem z božjo pomočjo dočakal še eno uspešno sezono. Upam, da bom najboljši strelec tudi v prihodnji sezoni," je povedal Sportalu in napoved podkrepil z značilnim nasmehom. Z izbiro novega trenerja je zadovoljen. Pravi, da se je med Antejem Čačićem in njim spletla vez obojestranskega spoštovanja. "Zelo dobro se razumeva. Je pravi kavalir in želi preizkusiti nov igralni sistem. Podaril nam je novo upanje in motivacijo. Igralci smo ga dobro sprejeli in smo na dobri poti, da naredimo nekaj več. Za začetek bomo naredili vse, da v nedeljo premagamo Olimpijo in odpremo sezono s prvo lovoriko," ne skriva optimizma pred srečanjem v Celju, ki bo osiromašeno za prihod ljubljanskih navijačev. "A mariborski bodo zagotovo zraven (smeh). Vedno nas podpirajo, pa tudi Celje je zelo blizu Maribora," je poudaril 29-letni Brazilec.

Zahovič odšel, igralci osredotočeni na igrišče

Poleg navijačev Olimpije pa v knežjem mestu ne bo tudi Zahoviča. Dolgoletnega športnega direktorja, ki je z napovedanim odhodom dvignil Maribor na noge, navijači pa ga na razne načine rotijo, naj še enkrat premisli in se vrne na direktorski stolček v Ljudski vrt. "Mi smo osredotočeni na obveznosti na igrišču," zagotavlja mariborski kapetan, ki ob odhodu Zahoviča ni ostal ravnodušen, a želi narediti vse, kar je v njegovi moči, da v slačilnici in na igrišču te izgube ne bi bilo čutiti v rezultatih. "Pred nami je velik izziv, na evropskem prizorišču in ob začetku domačega tekmovanja. Vsi smo izjemno motivirani, z mislimi le pri nalogah, ki nam jih zastavlja trener, pri pripravljalni tekmi s Kaiserslauternom in superpokalu v nedeljo. Priprave so naporne, zavzeto treniramo. Trener nas motivira vsak dan, prav vsak trening, da pridemo še na višjo raven. Imam dober občutek in verjamem, da je lahko nova sezona podobno uspešna. Ali še uspešnejša od prejšnje." Če bi bila še boljša kot prejšnja, bi to pomenilo, da bi Mariborčani storili korak naprej v Evropi. Doma so osvojili trojno krono, več od tega pa ni mogoče doseči. V Evropi so zaigrali v skupinskem delu lige Europa, dodatno motivacijo pa jim predstavlja preboj v prestižno ligo prvakov. Tja, kamor je Čačić lani popeljal zagrebški Dinamo. In to ravno po dveh zmagah nad Mariborom.

Ne spreglejte