Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 3. 2008,
21.43

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 15. 3. 2008, 21.43

8 let, 5 mesecev

Maribor remiziral s prvaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Domžal in Maribora so se v tekmi 23. kroga Prve Lige Telekom Slovenije razšli brez zadetkov.

Derbi med Domžalami in Mariborom ni postregel s posebej kakovostnim nogometom. Obe moštvi sta sicer pokazali željo po zmagi, obe sta imeli tudi priložnosti za to, toda mreži sta ostali v mirujočem stanju.

S tem izidom so bili gotovo manj zadovoljni domači igralci vodilnega moštva lige, katerih prednost se je na prvenstveni razpredelnici po drugem zaporednem remiju zmanjšala na deset točk. Zmage si gostitelji niti niso zaslužili, remi je, glede na videno, najbolj pravičen izid.

Nerazpoloženi napadalci

V prvih 45 minutah je igra v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma, nevarnejši pa so bili gosti. V 23. minuti je z roba kazenskega prostora poskusil Mihelič, a žoga je zletela čez gol.

Šest minut pozneje se je sam pred vratarjem znašel Volaš, potem ko mu je Nemec prvi strel ubranil, je streljal še enkrat, toda mimo gola. Do konca prvega dela se je v ugodnem položaju znašel še Tavares, njegov lob udarec prav tako ni zadel cilja.

Izključitev Breziča

Domžalčani, ki so imeli v prvem delu le dve polpriložnosti - po strelu Zahore se je izkazal mariborski vratar Pridigar, Pokorn pa je z desne strani kazenskega prostora začetniško streljal, so se v drugem delu vendarle prebudili, toda žogi niso našli poti do mreže. Nekaj priložnosti so imeli, najlepšo je zapravil Kirm, ki mu v dveh poskusih ni uspelo premagati Pridigarja.

Domači so v 81. minuti ostali brez Breziča, ki je prejel drugi rumeni karton, a številčne prednosti gosti niso izkoristili.

Ne spreglejte