Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 10. 2008,
17.43

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 25. 10. 2008, 17.43

8 let, 5 mesecev

Maribor prvi zadel v Lendavi in odnesel točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nafta in Maribor sta se v derbiju 14. kroga nogometne Prve Lige Telekom Slovenije razšla z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Derbi ekip z vrha lestvice se je končal z delitvijo točk. Z njo pa so bolj zadovoljni v mariborskem taboru, ki so od 30. minute igrali z igralcem manj. Štajerci, ki so neporaženi že deset tekem, so sicer celo povedli v drugem polčasu, toda Lendavčani - ti še ne poznajo poraza pred domačimi gledalci - so precej boljšo predstavo v tem delu igre vendarle kronali vsaj z zasluženim izenačujočim zadetkom.

Luk ubranil enajstmetrovko Tavaresu

Po previdnem začetku se je dvoboj po dobrih desetih minutah vendarle razvnel. Za prve iskrice na dvoboju je poskrbel prekršek Bunca nad prodirajočim Tavaresom v kazenskem prostoru Nafte, zaradi katerega je glavni sodnik Ponis pokazal na belo točko. Odgovornost za izvedbo najstrožje kazni je nase prevzel kar Brazilec v mariborskem dresu, toda njegov strel je Naftin vratar Luk odbil.

Tudi v nadaljevanju je sledila precej enakovredna igra, ki pa ni postregla z veliko lepimi priložnostmi. Domači nogometaši so se odločali predvsem za strele z razdalje, med drugim sta previsoko merila Bukovec in Janković, premalo natančen pa je bil tudi Bogdanović, medtem ko so pri Mariboru še najbolj nevarno akcijo izpeljali v 27. minuti, ko je Pavlovičev prosti strel domača obramba preusmerila in skorajda presenetila Luka.

Mezga otežil delo soigralcem

V oči pa je bodla dokaj groba igra obeh moštev, posledica takšne igre pa je bil rdeč karton Mezge v 30. minuti. Mariborski vezist je namreč ostro krenil proti Lo Duci in ga s podplatom nogometnega čevlja zadel v stegno, zaradi česar je upravičeno moral predčasno z igrišča.

Drugi polčas so po pričakovanju odločneje začeli številčno popolni gostitelji, a jim tako kot v prvem ni uspelo pripraviti nevarnejše akcije. Na drugi strani pa so Štajerci v 61. minuti izkoristili svojo prvo. Pavlovič je z leve strani podal v sredino, ob Miheliču pa je lastno mrežo zatresel Medved in tako poskrbel za vodstvo Maribora. Gostitelji so v 64. minuti napadli prek Lo Duce, toda Pridigar je z obrambo izničil dotlej najlepšo priložnost Nafte.

Zanimiv drugi polčas

Le pet minut zatem je po lepem prodoru Jankovića zapretil še Gerenčer, toda tudi on je meril previsoko. Nafta je Mariborčane stisnila na njihovo polovico, pritisk pa se ji je obrestoval v 83. minuti. Gerenčer je podal iz kota, žogo je z glavo proti vratom preusmeril Pavlovič in presenetil Mejača, ki je s telesom zatresel lastno mrežo.

Janković bi lahko v 87. minuti odločil tekmo, toda žoga je po njegovem - sicer neposrečenem - poskusu zletela malce mimo desne vratnice.


Fotoutrinki s tekme:













Ne spreglejte