Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 8. 2015,
9.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

angleško prvenstvo David de Gea Manchester United Chelsea Arsenal Liverpool Manchester City

Sobota, 8. 8. 2015, 9.19

7 let, 12 mesecev

Manchester City zlahka do prvih treh točk in prvega mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V zadnji tekmi prvega kroga nove sezone angleške premier lige Manchester City premagal West Bromwich Albion s 3:0, dosegel najvišjo zmago kroga in skočil na vrh lestvice.

Manchester United, ki je lani začel z domačim porazom proti Swanseaju, tokrat ni ponovil napake in sezono, v kateri veliko pričakuje, z zmago proti Tottenhamu.

Louis van Gaal je tako kot je obljubil na trubino poslal Davida de Geo v vrata pa poslal zadnje prišleka Argentinca Sergia Romera, ki je svoje delo opravil tako, kot se od njega pričakuje.

Edini zadetek na Old Traffordu smo videli že v prvem polčasu, ko je vratarja Michela Vorma premagal kar branilec Kyle Walker. Tottenham je na koncu pritisnil in šel po izenačenje, a obramba domačih je zdržala, izkazal pa se je tudi Romero, katerega ga je po tekmi pohvalil tudi van Gaal, ki ravno danes praznuje 64. rojstni dan. "Ohranil je mrežo nedotaknjeno in nekajkrat odlično posredoval."

Chelsea le remiziral, Arsenal celo izgubil

Prvak Chelsea je pred domačimi navijači gostil Swansea, dvakrat vodil, a vseeno ni prišel do zmage. Moral se je zadovoljiti s točko.

Arsenal, ki ima visoke cilje, je že takoj na začetku nove sezone razočaral svoje navijače. Na domačem štadionu je izgubil proti londonskemu tekmecu West Ham Unitedu, ki ga s klopi po novem void nekdanji hrvaški selektor Slaven Bilić. Gostje so zmagali z 2:0 in prekinili niz desetih zaporednih porazov na štadionu Arsenala.

Liverpool je tokrat gostoval v Stoku, kjer je v zadnjem krogu lanske sezone angleškega prvenstva klonil s kar 1:6, a tokrat prišel do polnega izkupička. Za tri točke je tik pred koncem tekme zadel Brazilec Philippe Coutinho.

Manchester City je v ponedeljek navdušil na gostovanju pri West Bromwichu in kljub temu, da je tekmo začel brez prvega zvezdnika Sergia Agüera, ki zaradi utrujenosti po nastopu na južnoameriškem pokalu še ni povsem nared, zlahka zmagal. Junak je bil kapetan Yaya Toure, ki je zabil dva gola.

Ne spreglejte