Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 1. 2008,
14.34

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 9. 1. 2008, 14.34

8 let, 2 meseca

Makriev v Izrael, Čadikovski pa v Beograd

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vodstvo NK Maribor je v sredo potrdilo, da je ostalo ''čez noč'' brez dveh napadalcev. Vrste sedemkratnih državnih prvakov sta zapustila Bolgar Dimitar Ivanov Makriev in Makedonec Dragan Čadikovski.

Dvanajsturna pogajanja z izraelskim prvoligaškim klubom Ashdod, ki je ostal zaradi slabšega izkupička v 2. predkrogu pokala UEFA pred dvema sezonama v lepem spominu navijačem Domžal, so se končala z medsebojnim dogovorom. Najboljši strelec Mariborčanov v jesenskem delu PrveLige Telekom Slovenije Dimitar Ivanov Makriev bo štiri leta in pol nadaljeval kariero v Izraelu, celoten transfer pa znaša dva milijona ameriških dolarjev. Vanj je vključena tako plača za bolgarskega legionarja za obdobje štirih let in pol, vsi davki in še odškodnina ''vijolicam''. Slednje pri mariborske klubu niso hoteli razodeti, so pa priznali, da je bil to eden največjih prestopov v zgodovini kluba z Ljudskega vrta. Makriev, ki je še nedolgo nazaj obznanjal izpolnitev želenega cilja, da bi dosegel 25 zadetkov v tekmovalni sezoni 2007/08, bo tako ostal na slovenskih zelenicah pri številki 10, Ashdod pa bo že njegov deveti klub v karieri (poprej še Levski, CSKA Sofija, Inter Milan, Bellinzona, Chiasso, Gornik Zabrze, Dijon in Maribor).

Zahovič ima zamenjavi

Športni direktor Zlatko Zahovič je naznanil, da ima ''pri roki'' že dva nova napadalca, ki naj bi zapolnila vrzel ob nedavnih odhodih. Pogodbi naj bi bili že na mizi, imen pa še ni želel razkriti. Omenil je le, da prihajata oba iz držav v Evropski skupnosti. V četrtek naj bi prispel v štajersko prestolnico na preizkušnjo tudi za zdaj še neimenovani brazilski branilec.

Poleg 23-letnega Bolgara pa zapušča Maribor tudi Dragan Čadikovski. Največje zanimanje zanj je pokazal beograjski Partizan, odškodnina pa je podobno kot pri Makrievu ostala skrivnost.

Ne spreglejte