Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
23. 5. 2008,
9.45

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 23. 5. 2008, 9.45

8 let, 5 mesecev

Lučić: Ponoviti tekmo z Mariborom

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V soboto bo v Ajdovščini zelo pomembna tekma v boju za obstanek. V 35. krogu PrveLige Telekom Slovenije se bosta pomerila devetouvrščeno Primorje in osmouvrščena Nafta.

Primorje, Nafta, Drava in tudi MIK CM Celje so štiri moštva, ki se dva kroga pred koncem prvenstva borijo, da bi se izognila devetemu mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek.

Ptujčani imajo trenutno 41 točk, točko več ima Primorje, pri 44 je za zdaj Nafta, s 45 pa je trenutno v najboljšem položaju celjska ekipa. Sobotna tekma v Ajdovščini bo zato zelo pomembna. Če bi Lendavčani zmagali, bi si že zagotovili obstanek. Če bi do zmage prišlo Primorje, bi bilo zelo blizu obstanka. V primeru remija bi bilo v zadnjem krogu zelo zanimivo.

Z Nafto trije porazi

''Obeta se zelo zanimiva tekma. Zelo smo motivirani in pripravljeni na boj do zadnje kaplje krvi. Za nas je to morda najbolj pomembna tekma sezone. Igramo proti neposrednemu konkurentu v boju za obstanek. Ne bojimo se tekmeca. Igramo pred domačim občinstvom in smo favorit za zmago. Tudi točka ne bi bila katastrofa, toda gremo po vse tri,'' pred tekmo pravi trener Ajdovcev Borivoje Lučić. Tokrat ne bo mogel računati na usluge Daliborja Teinovića in Miroslava Cvijanovića, ki sta kaznovana, medtem ko je nastop mladega Naceta Kosmača vprašljiv zaradi poškodbe. V ekipo pa se bo po poškodbi rame morda vrnil strelec šestih golov v spomladanskem delu prvenstva, Hrvat Edin Šaranović. ''Na zadnji tekmi, ki smo jo odigrali, doma proti Mariboru, smo zmagali. Če bomo tudi tokrat pokazali igro, kot smo jo proti vijoličastim, se ne bojim za razplet tekme. Če bomo igrali tako, nam zmaga ne bi smela uiti,'' pravi nekdanji trener HiT Gorice.

''Čeprav so Lendavčani na zadnjih dveh tekmah izgubili, se ne slepimo s tem, da nam bo lahko. Niti najmanj. Slovenska liga je zelo izenačena in če nisi stoodstotno pri stvari, si lahko hitro kaznovan. Sicer pa imamo z Lendavčani v tej sezoni izjemno negativen izkupiček. Zdaj si napake ne smemo več privoščiti,'' je zaključil nekdanji legendarni nogometaš Primorja.

Ajdovci se bodo v prvenstvu z Nafto pomerili četrtič. Vse tri tekme v tej sezoni so izgubili, in sicer vse z istim izidom 1:2. Kakšen bo razplet sobotne tekme, ki se bo začela ob 17.30?

Ne spreglejte