Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
8. 10. 2020,
14.53

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,96

Natisni članek

Liga narodov Matjaž Kek Lovro Bizjak Andraž Šporar slovenska nogometna reprezentanca

Četrtek, 8. 10. 2020, 14.53

3 leta, 6 mesecev

Lovro Bizjak v slovenski reprezentanci

Šporar zapustil hotel, Kek vpoklical novega in presenetil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,96
Andraž Šporar | Andraž Šporar je zaradi poškodbe mišice zapustil reprezentančni tabor. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Andraž Šporar je zaradi poškodbe mišice zapustil reprezentančni tabor.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je namesto poškodovanega Andraža Šporarja, ki ne bo mogel pomagati izbrani vrsti na tekmah lige narodov v Prištini in Kišinjevu, naknadno vpoklical napadalca ruske Ufe Lovra Bizjaka.

Slovenija : San Marino, slovenska nogometna reprezentanca
Sportal Matjaž Kek je malce zaskrbljen #video

Slovenska reprezentanca se pripravlja na nedeljsko gostovanje v Prištini. Zaradi poškodbe mišice, ki ga je ovirala na zadnjih treningih, je reprezentančni hotel že zapustil Andraž Šporar. Ljubljančan, ki je v zadnjih tednih padel v nemilost trenerja lizbonskega Sportinga in izgubil mesto v začetni enajsterici, je tako doživel še en udarec. Zdravje mu jo je zagodlo v neprimernem trenutku, tik pred dvema zaporednima nastopoma Slovenije v gosteh, ko se bodo osvajale točke lige narodov.

Srbija Norveška Sergej Milinković Savić
Sportal Srbi izločili Norvežane, Dino Hotić zadel z bele točke, a BiH ostaja brez Eura

Bizjak iz Rusije v Slovenijo

Matjaž Kek se je odločil, da bo ponudil priložnost nekdanjemu napadalcu Aluminija in Domžal. | Foto: Grega Valančič/Sportida Matjaž Kek se je odločil, da bo ponudil priložnost nekdanjemu napadalcu Aluminija in Domžal. Foto: Grega Valančič/Sportida Selektor Matjaž Kek je po visoki zmagi nad San Marinom napovedal, kako želi ob pomanjkanju osrednjih napadalcev okrepiti reprezentanco še s kakšnim novincem.

Omenjal je tudi možnost, da bi to lahko predstavljal nekdo iz mlade izbrane vrste, na koncu pa je Nogometna zveza Slovenije potrdila njegovo odločitev, kako se je odločil za Lovra Bizjaka. Šestindvajsetletni napadalec ruske Ufe, kjer si deli slačilnico s kapetanom slovenske izbrane vrste Bojanom Jokićem, pred nedavnim pa je bil njegov klubski soigralec tudi zdajšnji napadalec Olimpije Andres Vombergar, je v tej sezoni v sedmih nastopih v ruskem prvenstvu dosegel en zadetek.

Lovro Bizjak je bil v najboljši strelski formi pri Domžalah, s katerimi je v Evropi izpadel prav proti zdajšnjemu delodajalcu Ufi. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Lovro Bizjak je bil v najboljši strelski formi pri Domžalah, s katerimi je v Evropi izpadel prav proti zdajšnjemu delodajalcu Ufi. Foto: Žiga Zupan/Sportida

V največji državi na svetu se dokazuje od leta 2018, v tem času je zbral 52 nastopov, med strelce pa se je vpisal petkrat. Boljši strelski izkupiček ga je krasil v dresu Domžal in tudi Aluminija, ki mu je sprva pomagal do preboja v prvo ligo, nato pa si je z dobrimi predstavami med slovensko klubsko elito prislužil še ponudbo iz Domžal. Danes se bo pridružil slovenski reprezentanci, s katero ga konec tedna čaka pot na Kosovo, nato pa se bo Kekova četa odpravila po točke še v Moldavijo.

Sportal C-reprezentanca Slovenije zlahka odpravila amaterje iz San Marina
Slovenija : San Marino, slovenska nogometna reprezentanca
Sportal Slovenska junaka vesta, od kod izvira največja moč Kosova #video

  

Ne spreglejte