Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 8. 2015,
9.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

angleško prvenstvo David de Gea Manchester United Chelsea Arsenal Liverpool Manchester City

Sobota, 8. 8. 2015, 9.19

8 let

Liverpool boljši od novinca, City dobil derbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nedelja v premier league je prinesla vznemirljivi dvoboj med Cityjem in Chelseajem. Domači so bili prepričljivo boljši in odpravili Londončane s 3:0. Crystal palace izgubil z Arsenalom.

Tottenhamu ni uspel priti do prve prvenstvene zmage, čeprav je vodil praktično vso tekmo. Stoke je napravil preobrat v končnici, z dvema goloma v le petih minutah, in ekipi sta se razšli z remijem.

Manchester United se je z Aston Villo pomeril že v petek, saj ga že v torek čaka prva tekma zadnjega kroga kvalifikacijah za nastop v skupinskem delu lige prvakov, ko bo doma gostil belgijski Club Brugge. Rdeči vragi so na Villa Parku tako kot v prvem krogu zmagali z 1:0, junak tekme pa je bil tokrat Adnan Januzaj, ki je po dolgem času začel v prvi postavi Uniteda.

Drugi krog je dosegel svoj vrhunec v nedeljo, na Etihadu sta se v velikem derbiju merila Man City in ranjeni Chelsea. V vratih Londončanov je Asmir Begović zamenjal kaznovanega Thibauta Courtoisa in blestel v začetku tekme. V prvih 20 minutah je ubranil tri nevarne strele napadalca Cityja, Sergia Agüera. Slednjemu je še po nekaj priložnost v 31. minuti le uspelo premagati Begovića za vodstvo Cityja z 1:0. Gostje niso prišli dlje časa do priložnosti, saj je prvi strel na vrata domačih uspel Edenu Hazardu šele v 70. minuti, toda odlično je posredoval Cityjev vratar Joe Hart. Sledila je nova hladna prha za Chelsea. Vincent Kompany je namreč povišal na 2:0 v 79. minuti. Ni minilo veliko časa, ko je Fernandinho v 85. minuti dokončno razblinil dvome o zmagovalcu. Razmerje v strelih v okvir vrat je bilo 8:1 v korist domačih.

Crystal Palace je računal, da bi v londonskem obračunu še poglobil krizo Arsenala, ki je v prvem krogu ostal praznih rok. Topničarji so vendarle tesno slavili zmago z 2:1.

Ne spreglejte