Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
17. 7. 2008,
15.02

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 17. 7. 2008, 15.02

8 let, 5 mesecev

Liga z enakim imenom, kdaj začetek?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Dva dni pred začetkom nove sezone slovenske nogometne lige so z ZNPL sporočili, da bo tekmovanje še naprej nosilo isto ime – PrvaLiga Telekom Slovenije. Stavka bo ali ne?

V četrtek so na sedežu Združenja nogometnih prvoligašev Slovenije organizirali novinarsko konferenco, na kateri so zanimivo novico sporočili že takoj na začetku. ''Tekmovanje bo tudi v sezoni 2008/09 nosilo isto ime, kot ga je imelo v prejšnji. Ime tekmovanja ostaja PrvaLiga Telekom Slovenije. Pogodba, ki smo jo imeli podpisano s Telekomom, nam je sicer potekla, a smo na zelo dobri poti, da jo obnovimo,'' je zbranim novinarjem povedal predsednik ZNPL Branko Florjanič.

Znano je, da je bilo v zadnjem času veliko polemik o tem, kako se bo liga imenovala. Joc Pečečnik, ki je bil tik pred podpisom pogodbe z ZNPL, a nato zaradi nestrinjanja Maribora s svojim podjetjem GSA d.o.o. umaknil ponudbo, je predlagal ime PRONOLI, ki pa po njegovem umiku ni prišlo v poštev. Zdaj je jasno, da ime ostaja takšno, kot je bilo v prejšnji sezoni.

SPINS bo čakal do petka do 12. ure

Beseda je nanesla tudi na grožnje predsednika Sindikata profesionalnih nogometašev Slovenije Dejana Stefanoviča, ki je dejal, da 1. kroga slovenskega prvenstva, ki bi moral biti v soboto in v nedeljo, sploh ne bo, če na ZNPL ne bodo izpolnili njegovih zahtevam SPINS. ''Združenje ima do petka do 12. ure čas, da ugodi našim zahtevam. V nasprotnem primeru bomo razglasili stavko,'' je dejal Stefanovič, katerega zahteve so, da se med klubi in nogometaši podpišejo enotne pogodbe.

Florjanič obtožuje Stefanoviča

''Stefanovič zavaja medije. Trdi, da UEFA od nacionalnih zvez zahteva enotne pogodbe, kar pa ni res. UEFA jih ne zahteva, pač pa samo predlaga, da se sprejmejo enotne pogodbe. Za zdaj takšnih pogodb nimajo podpisane številne države. Od Avstrije, do Ukrajine in še naprej,'' je dejal Florjanič in nadaljeval: ''Poleg tega je sindikat šel preko minimalnih zahtev UEFA, njihov predlog niti ne zajema vseh točk pogodbe. V njihovem predlogu je veliko čudnih zadev in zato nismo mogli sprejeti. Še zdaleč pa nismo nepripravljeni na dialog, kot trdi Stefanovič. Naša delovna komisija je sestavila memorandum, ki smo ga pripravljeni dopolniti, pripraviti enotna izhodišča pogodbe, a ne v 40 dneh, kot zahteva predsednik Sindikata. Tudi nam je interes podpis pogodbe, a ne take, kot so jo pripravili pri Sindikatu,'' je Florjanič odgovoril Stefanoviču in še zaključil: ''Prepričan sem, da za stavko ni nobene pravne osnove. Stavka se lahko izvede šele takrat, ko dogovor med obema vpletenima stranema ni več mogoč. Tukaj je situacija drugačna.''

Predsednika dveh organizacij – ZNPL in SPINS – sta na različnih bregovih. Prvi je prepričan, da se bo liga s sobotno tekmo med Nafto in Labod Dravo ob 18. uri v Lendavi začela, medtem ko drugi grozi, da temu ne bo tako. Kdo ima prav, bomo videli že čez nekaj deset ur.

Ne spreglejte