Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 11. 2008,
17.02

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 8. 11. 2008, 17.02

8 let, 5 mesecev

Lendava ostaja neosvojljiva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši lendavske Nafte so v 16. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Interblock s 3:0 (2:0).

Lendavčani, ki so v zadnjih dveh krogih osvojili le točko, še naprej ostajajo neporaženi na domačem igrišču. Tokrat so pod lendavskimi vinogradi zanesljivo odpravili ambicioznega tekmeca iz Ljubljane, ki je v Prekmurju končal niz šestih tekem brez poraza.

Domačini so v prvem polčasu povsem zasenčili favorizirane goste in si priigrali izdatno prednost. Prva priložnost se je kljub temu ponudila Ljubljančanom že v četrti minuti, strel Zahore v desni zgornji kot pa je vratar Luk odlično obranil. Dve minuti pozneje je bil za korak prepočasen Adilović, v deseti minuti pa je Čeh zapravil lepo priložnost za Nafto, ko je z glavo zgrešil iz neposredne bližine. Domačini so stopnjevali pritisk in mreža Interblocka se je v 19. minuti prvič zatresla. Vassiljev je izvedel kot z leve strani, Caban pa je visoko skočil in z glavo zabil žogo pod prečko.

Osem minut zatem je Janković sprožil strel čez okvir vrat, v nasprotnem napadu pa se je ponudila še ena priložnost Zahori, a je odlični Luk z nogo rešil svoja vrata. Priložnost tekme je zapravil Adilović v 28. minuti. Lo Duca mu je "serviral" idealno žogo z desne strani, Naftin napadalec pa je z vsega treh metrov zgrešil prazna vrata. Namesto kazni so bili domačini za dobro igro nagrajeni s povišanjem vodstva. Vratar Luk je izbil dolgo žogo vse do Lo Duce, ki se je dobro znašel in z desetih metrov z desne strani premagal vratarja Rozmana. Do konca polčasa je še enkrat poskusil Janković, a je ostalo pri prepričljivem, zasluženem vodstvu Nafte.

Živčni Ljubljančani so bili v podrejenem položaju, še večje težave pa so se pojavile po 51. minuti, ko so ostali z igralcem manj. Zaradi drugega rumenega kartona je moral v slačilnico Iličić, ki je s simuliranjem želel izsiliti enajstmetrovko. V 62. minuti je Rozman kar dvakrat rešil mrežo, potem ko je obranil strela Gerenčerja in Jankovića. Čeh bi v 69. minuti lahko dokončno odločil tekmo, a je preveč okleval pred vrati Interblocka.

Dve minuti pozneje je še eno priložnost zapravil še Gerenčer. Poskus Matića od daleč tudi ni prinesel spremembe izida, tako da so se gosti vdali v usodo. Šest minut pred koncem je Majcen sprožil strel s 15 metrov mimo leve vratnice in sanj o uspehu gostov je bilo konec. Še več, v zadnji minuti je Vassiljev zapravil novo priložnost za 3:0, iz rok pa je ni izpustil Janković v sodnikovem podaljšku, ko je z glavo postavil končni izid. Pred tem je najprej Gernečer zadel prečko.

Utrinki s tekme:








Ne spreglejte