Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 8. 2014,
15.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Real Madrid Barcelona Atletico Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi Jan Oblak Jan Oblak Villarreal Bojan Jokić Rene Krhin Sevilla Valencia

Petek, 22. 8. 2014, 15.22

8 let

Krhin le do točke, Jan Oblak še petič nepremagan, Herrera prva trenerska žrtev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Real Madrid je zmagal, Ronaldo pa je postal prvi strelec Reala. Barcelona je ponižala Rayo Vallecano, štirikrat je zadel Neymar. Celta po zmagi nad Villarrealom na vrhu. Rene Krhin z Granado do točke.

Cristiano Ronaldo je z drugim golom Reala Madrida ob zmagi s 3:0 proti Levanteju postal najboljši strelec Madridčanov v zgodovini. Dosegel je 324. zadetek na 310. tekmi in s tem prehitel Raula, ki je pred dnevi naznanil, da ob koncu sezone končuje kariero. Tridesetletni Portugalec je po statistiki la lige dosegel 324. gol, po statističnih podatkih Reala in športnega dnevnika Marce pa je Raula presegel pred dvema tednoma na tekmi lige prvakov proti Mälmoju. Prvi gol Reala je v 27. minuti po podaji Ronalda dosegel Marcelo, v 30. minuti je bil uspešen še Portugalec. Končni izid je v 81. minuti postavil Jese.

Pred domačimi gledalci je Barcelona - zaradi poškodbe ni mogla računati na pomoč Lionela Messija, gostila Rayo Vallecano in ga premagala s 5:2. Junak tekme s štirimi zadetki je bil Neymar, ki je zabil štiri, dva iz 11-metrovke.

Villarreal, do tega kroga vodilni v ligi, je gostil Celto in izgubil z 1:2. Gostje so se tako na vrhu lestvice izenačili z Barcelono in Realom. Vsi trije imajo 18 točk. Pri domačih Bojana Jokića zaradi kazni, v prejšnjem krogu je prejel rdeč karton, ni bilo niti na klopi.

Atletico Madrid je po dveh krogih spet prišel do zmage, in sicer je do treh točk prišel v San Sebastianu pri Real Sociedadu. Jan Oblak je za goste branil vso tekmo in še petič v tej sezoni ostal nepremagan.

Zadnjeuvrščena Granada Reneja Krhina je bila na odlični poti do svoje druge zmage v sezoni, vendar je v zaključku tekme zapravila dva zadetka prednosti in le remizirala z Gijonom. Krhin je pri gostiteljih odigral celotno tekmo, Granada pa je tekmo končala le z devetimi nogometaši, odločilni gol pa dobila v šesti minuti sodnikovega podaljška.

Ne spreglejte