Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 7. 2011,
23.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dušan Kosič

Četrtek, 14. 7. 2011, 23.02

8 let

Kosič: Smo ekipa, ki se ne zna braniti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Obrisi igre, ki jo skuša Dušan Kosič vcepiti v glave in mehanizem igralcev, so vse bolj opazni. Za zdaj prinašajo tudi rezultate. Irski trener Pat Fenlon se še ni predal.

Gostje iz Dublina v Ljubljani niso dosegli cilja. Prišli so po ugoden rezultat, morda zadetek v gosteh, ki bi prilil povratnemu srečanju na Irskem dodatnega olja, a so ostali praznih nog. ''Čutili smo pritisk. Razočaran sem, ker smo oba zadetka prejeli iz prekinitev, prosti strel pred drugim zadetkom pa je bil prestrogo dosojen. Igralcem ne morem zameriti nič. So polprofesionalci in niso vajeni igranja v takšnih (vročih, op.p.) razmerah. Olimpija je bila boljša, a v Dublinu lahko pričakujemo drugačno tekmo. To lahko napovem,'' je poudaril Patrick Fenlon, ki se je strinjal z ugotovitvijo, da je bila Olimpija boljši tekmec, še vedno pa ni podpisal predaje in na Irskem pričakuje drugačen potek tekme. Irski strateg je tako še drugič v osmih letih izgubil srečanje v Ljubljani.

Kosič spet ugnal Fenlona

Leta 2003, ko je za Bežigradom gostoval Shelbourne, je barve Olimpije branil tudi Dušan Kosič. Tudi v tretjem evropskem nastopu ni dovolil tekmecu, da bi zatresel mrežo Olimpije, v Stožicah pa nadigral tekmeca.

''Pričakovali smo tako tekmo, kot se je nato tudi zgodila. Irci so bili bolj osredotočeni na obrambo, mi pa smo preveč silili skozi sredino. Žoga je prepočasi tekla. Ustvarili smo si nekaj priložnosti, a jih nismo izkoristili, nato pa dali zadetka ob pravem trenutku. Lahko bi dosegli še kaj več, a fantom nimam kaj očitati. Borili so se, a je ostalo še nekaj strani za popraviti,'' razmišlja trener Olimpije, ki je bil zadovoljen z obrambno igro, zanimivo tekmo pa pričakuje tudi na Irskem. ''Tam pričakujem kanček lažjo tekmo kot v Ljubljani. Igrali bomo podobno kot tukaj, skušali jih bomo stisniti. Smo ekipa, ki ne čaka. Ne bomo nič spreminjali in se šli braniti, ker se niti ne znamo,'' je še dodal Kosič in pohvalil občinstvo za prijeten večer.

Ne spreglejte