Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 5. 2013,
20.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rodolfo Vanoli NK Luka Koper NK Rudar Velenje

Sobota, 11. 5. 2013, 20.19

8 let

Koprčani nadaljujejo pohod v Evropo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši velenjskega Rudarja so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Luki Koper z 1:4 (0:4).

Tekma v Velenju se je zaradi zamude Koprčanov pričela 45 minut pozneje od predvidenega začetka. Ta zamuda je očitno bolj vznemirila domače nogometaše, ki so že po 25 minutah zaostajali z 0:3. Koprčani so tako prišli do nove pomembne zmage v boju za tretje mesto, štiri kroge pred koncem imajo pred četrtouvrščenimi Domžalami tri točke prednosti.

Koprčani so povedli v osmi minuti, ko so unovčili že svoj prvi strel na tekmi. Goran Galešić je s prostega strela žogo poslal v kazenski prostor, kjer je Miroslav Čovilo z glavo matiral Alena Pašagića. Kmalu po prejetem golu so imeli domači nogometaši lepo priložnost za izenačenje. Najprej je Christian Bubalović streljal z glavo, Igor Nenezić je žogo odbil, pri njej se je znašel Sebastjan Berko, a jo poslal čez gol.

Koprski vratar se je nato izkazal še po poskusu Ivana Firerja, v 17. minuti pa je sledila kazen za zapravljene priložnosti, saj so Koprčani podvojili prednost. Jean-Philippe Mendy se je odločil za strel s 30 metrov, Pašagić je žogo že prijel, a mu je spolzela iz rok in v mrežo. V 25. minuti so gosti vodili že s 3:0, saj je Berko zatresel lastno mrežo. Pred tem je Matej Pučko odvzel žogo Davidu Kašniku, sprožil, žoga pa se je od Berka odbila v mrežo. Zmagovalec je bil dokončno odločen tik pred koncem prvega polčasa, ko je velenjsko mrežo zatresel še Ivica Guberac. Ta je izvedel prosti strel s skoraj 40 metrov, Pašagić je žogo brez posebnih težav ujel, a z njo stopil čez golovo črto.

Velenjčani so v drugem polčasu pokazali lepši obraz. Že v 50. minuti so izid znižali, potem ko je po podaji Rajka Rotmana z glavo zadel Firer. V 56. minuti je Kašnik z dobrim posredovanjem preprečil zadetek Mateja Pučka, na drugi strani pa je razpoloženi Nenezić nekaj trenutkov pozneje ustavil dober strel z glavo Mateja Eterovića. V 79. minuti je z glavo znova poskusil Firer, takrat pa zatresel vratnico. Domači so novo priložnost zapravili v 84. minuti, ko je znova streljal Eterović, Daniel Bradaschia pa preprečil gol.

Ne spreglejte