Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 9. 2008,
18.40

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 20. 9. 2008, 18.40

8 let, 5 mesecev

Koprčani dočakali prvo domačo zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Luke Koper so v 9. krogu PrveLige Telekom Slovenije premagali MIK CM Celje z 1:0 (0:0) in zmagali prvič v tej sezoni na domačem štadionu.

Spet maloštevilni gledalci so na Bonifiki spremljali tekmo polno priložnosti, na koncu pa po zaslugi lepega Mertljevega zadetka videli tudi zmago domačega moštva.

To se je z novimi tremi točkami z zadnjega mesta povzpelo stopničko ali dve višje, saj je Interblock na domačem igrišču izgubil proti Mariboru in spet padel na povsem rep prvenstvene lestvice.

Priložnosti Koprčanov

Koprčani so začeli vzpodbudno in že v četrti minuti je Vitagliano z dolgo diagonalno podajo našel Mertlja, ki je streljal od daleč in ogrel celjskega vratarja Šeligo. Gostitelji so spet zapretili v deveti in 13. minuti, ko sta nevarno poskusila Šahinović in Bordon. Prvemu je žogo z golove črte izbila gostujoča obramba, Bordon pa je meril le za las mimo gola.

Koprske priložnosti so se vrstile tudi v 30., 32. in 35. minuti, ampak so bili strelci premalo natančni. Edini dve nevarnejši akciji Celjanov v prvem polčasu je zapravil Chacana, ko je najprej v 31. minuti streljal mimo desne vratnice, nato pa v 45. slabo zaključil še eno lepo kombinacijo gostov.

Mertelj za tri točke

Takoj na začetku drugega polčasa so Celjani na igrišču ostali le z desetimi možmi, saj je Gobec prejel drugi rumen karton in moral predčasno pod prho. Po nekaj strelih domačih igralcev so si številčno oslabljeni Celjani v 61. minuti priigrali novo priložnost, a je slednjo zapravil Sacripanti.

V 78. minuti pa je padla odločitev. Žogo je na sredini igrišča dobil Mertelj, ki je preigral štiri celjske nogometaše in na koncu ukanil še Šeligo. V 90. minuti bi Djukić z osmih metrov z leve strani lahko potrdil zmago, a je zatresel le prečko. To bi že v sodnikovem podaljšku skorajda kaznovala Andjelković in Bezjak, toda njuna strela je domači vratar Hasić izvrstno obranil.

Ne spreglejte