Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 4. 2008,
18.57

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 19. 4. 2008, 18.57

8 let, 5 mesecev

Koper ni zmanjšal zaostanka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Kopra in Domžal so se v 29. krogu Prve Lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

Derbi ekip z vrha prvenstvene lestvice je pritegnil slovenske ljubitelje nogometa vsaj s stališča, da bi se Koper z zmago proti vodilnim Domžalam približal na vsega tri točke zaostanka. A državni prvaki, ki so z zadnjimi predstavami že zapravljali ugled, so v pravem trenutku zaigrali tako, kot spomladi še niso, in kljub igralcu manj bili celo blizu trem točkam na Bonifiki. Toda popolno veselje jim je pokvaril Amusan z izenačujočim golom v 73. minuti.

Prvenec Benka, domačini brez Jukana

Domžalčani so tekmo odločneje začeli in že v osmi minuti zatresli prečko. Brezič je lepo podal za hrbet koprske obrambe, Janković je stekel v prazen prostor in podal v sredino do povsem samega Zahore, ta pa je z osmih metrov zatresel okvir vrat. Odbita žoga se je še enkrat znašla pri hrvaškem napadalcu, a je Hasić njegov strel obranil. Le tri minute pozneje je spet poskusil Zahora, toda takrat zadel napačni (zunanji) del mreže.

Po novem zgrešenem strelu Zahore v 19. minuti, pa so gosti minuto zatem zasluženo povedli. Kirm je prodrl po levi strani in poslal nizko podajo v sredino, kjer je Hasić slabo posredoval, tako da je žoga končala pri Benku, ki je brez težav dosegel svoj drugi gol v domžalskem dresu. Gosti so še dvakrat nevarno zapretili prek Zahore (v 32. minuti mu je Hasić preprečil veselje tudi po hitrem protinapadu) in Ćoralića, v 32. minuti pa so vratarja Nemca prvič resneje ogrozili tudi domači.

Koper skoraj celotni drugi polčas z igralcem več

Božičič je izvedel kot z leve strani, Nemec je žogo odbil do Handanagića, ta pa jo je namestil Ibejiju. Nigerijcu v koprskem dresu z 20 metrov ni uspelo ukaniti domžalskega vratarja. Zato pa ga je matiral Plut v 35. minuti. Koprski napadalec je najprej izkoristil slabo posredovanje Knezovića, nato pa preigral še Nemca in izenačil na 1:1.

Ko je že v tretji minuti nadaljevanja Janković po igranju z roko po podaji koprskega rezervista Vilerja dobil svoj drugi rumen karton na tekmi in moral predčasno v slačilnico, je kazalo, da bo vendarle prišlo do preobrata. A tokrat izjemno razpoloženi gosti tega niso želeli dopustiti. V 54. minuti je "zakleti" Zahora še zadnjič pred selitvijo na klop skušal zatresti mrežo Kopra. Takrat je s prostega strela z desne strani dobro meril, a je Hasić žogo odbil v prečko in preprečil domžalsko vodstvo.

Toda pogum se je izbrancem Slaviše Stojanoviča obrestoval v 58. minuti, ko je Benko še drugič na tekmi zadel in svoji ekipi priigral novo vodstvo. Vendar številčna prednost in vnovič uspešne menjave koprskega stratega Vlada Badžima so bile le preveč za poln domžalski izkupiček na Obali. V 73. minuti je namreč Amusan kaznoval nespretnost domžalskih branilcev Hanžića in Knezovića ter izenačil na 2:2. Gosti se sicer še niso predali in še nekajkrat ogrozili domača vrata, a na koncu je ostalo pri delitvi točk.


Fotoutrinki s tekme:




Ne spreglejte