Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 7. 2008,
20.27

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 20. 7. 2008, 20.27

8 let, 5 mesecev

Koper dvakrat vodil, Maribor srečno zmagal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Maribora so v tekmi 1. kroga PrveLige Telekom Slovenije doma premagali Koper 3:2 (0:1).

Mariborčani so zrušili neugodno tradicijo in z nekaj sreče prvič po štirih letih v Ljudskem vrtu premagali Koper. Še pet minut pred koncem je kazalo, da jim to ne bo uspelo, saj so gosti takrat še vodili z 2:1, a v končnici je prišlo preobrata, tako da so vijoličasti upravičili status papirnatih favoritov.

Sama tekma ni mogla navdušiti 4000 gledalcev, domači so predvsem v prvem polčasu imeli več od igre in tudi več priložnosti, toda zahtevno mariborsko občinstvo je od novega, okrepljenega Maribora vendarle pričakovalo več.

Srečen preobrat domačih

Koprčani so prvič povedli v 36. minuti. Po zapravljenih priložnostih Bunderle, Volaš in Pavloviča se je na drugi strani Amusan podal žogo do nekdanjega slovenskega reprezentanta Ipavca, ki s strelom ni okleval in je z roba kazenskega prostora presenetil domačega vratarja Pridigarja.

V nadaljevanju je bila igra raztrgana vse do 76. minute, ko so domači navijači doživeli novi šok. Spet je bil za mariborsko moštvo usoden "rezervist", tokrat je z roba kazenskega prostora streljal Kreft, Pridigar pa je bil vnovič brez moči. Toda domači se niso predali. Zaigrali so na vse ali nič, kar se jim je z nekaj sreče obrestovalo. V 86. minuti je Popović streljal s približno 20 metrov, žoga je oplazila enega od koprskih igralcev in končala v mreži. Samo dve minuti pozneje se je Mariborčanom še enkrat nasmehnila sreče. V gneči v kazenskem prostoru je žogo proti golu usmeril Spračo, vratar Hasić je strel ubranil, pri tem pa zadel Rastovca, od katerega se je žoga odbila za črto.


Fotoutrinki s tekme:




Ne spreglejte