Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 12. 2009,
11.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 9. 12. 2009, 11.20

8 let

Ko je bilo najtežje, so bili najboljši

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Bayern je bil pred torkovo zadnjo tekmo skupinskega dela nogometne lige prvakov proti Juventusu v gosteh v težkem položaju, a se je izvlekel in v prepad pahnil Torinčane.

Pod vodstvom Louisa van Gaala Bayern v tej sezoni ne igra najbolje. V nemškem prvenstvu zaostaja za vrhom, v ligi prvakov pa je bil tekmo pred koncem skupinskega dela postavljen v izjemno težak položaj. Gostoval je pri Juventusu, ki v Torinu v evropskih tekmovanjih pred tem ni izgubil na kar 18 tekmah zapored, in za osmino finala potreboval zmago.

Kritiki bavarskega velikana so komaj čakali, da nizozemskega strokovnjaka ''raztrgajo''. Ko je David Trezeguet zadel za vodstvo Juventusa z 1:0, se je zdelo, da je Van Gaal v izgubljenem položaju, a nato so Bavarci prikazali veličasten preobrat in z najboljšo predstavo v tej sezoni prišli do zmage s 4:1. Mnogi so si enotni, da je bil junak zmage Ivica Olić, ki je izsilil enajstmetrovko in zabil za vodstvo z 2:1. ''Vedeli smo, da bomo morali, če želimo zmagati in napredovati, prikazati najboljšo igro v tej sezoni. In k sreči se je prav to zgodilo. Vsi smo igrali res vrhunsko. Od prvega do zadnjega. Čeprav se je začelo slabo in smo zaostajali, smo se borili do zadnjega in vselej verjeli, da nam bo uspelo. Videli smo, da se nas Juventus boji in zaslutili priložnost. Priigrali smo si veliko priložnosti, pri izidu 0:0 sem zadel vratnico, nato pa se nam je končno odprlo in prišli smo do povsem zaslužene zmage,'' je povedal hrvaški reprezentant.

Ne ve, kaj je bilo narobe

Med najbolj veselimi je bil po veličastni zmagi, ki so jo Bavarci za nameček dosegli brez prvega zvezdnika Francka Riberyja, ki je poškodovan, tudi eden vodilnih mož štirikratnih evropskih prvakov. ''Povsem zaslužili smo si to, kar nam je uspelo. Ni nam bilo lahko, saj smo vedeli, da bomo morali zmagati, a v najtežjih trenutkih smo reagirali tako, kot bi si lahko pred tekmo le želeli. Igrali smo res dobro in vsi smo lahko zadovoljni,'' je bil po tekmi dobre volje Karl Heinz Rummenigge.

Povsem drugačno je bilo razpoloženje v taboru poražencev. ''Ne morem opisati, kako zelo razočaran sem. Izpad v ligi prvakov v tako zgodnji fazi zelo boli. V zadnjih dveh tekmah nismo osvojili niti ene točke, kar je seveda povsem nepričakovano. Bili smo povsem neprepričljivi,'' so bile besede trenerja Torinčanov Ciro Ferrara, ki je nadaljeval: ''Bayern je igral res dobro in povsem zasluženo zmagal. Ne vem, kaj je šlo narobe. Opravičila za tak poraz enostavno ni. Ne vem, mogoče nam je manjkalo motivacije. Toda v tekmovanju, kot je liga prvakov, se kaj takega profesionalcem ne sme zgoditi.''

Brazilski zvezdnik na udaru navijačev

Trenerja Juventusa zagotovo čakajo naporni dnevi, navijači Stare dame pa so na piko vzeli tudi Diega, ki je v klub iz Werderja Bremna prišel pred začetkom te sezone, a doslej pokazal bore malo. Ko je na torkovi tekmi trener zamenjal Brazilca, so ga navijači izžvižgali.

''Povsem razumem razočaranje navijačev in sprejemam njihove kritike. Liga prvakov je bila eden izmed glavnih ciljev pred začetkom sezone, zdaj pa smo izpadli. Res škoda. Bayern nas je povsem nadigral. Bili smo brez možnosti,'' je povedal južnoameriški zvezdnik in nadaljeval: ''Moramo se sprijazniti s tem, kar se nam je zgodilo. Tudi Liverpool je izpadel in se je moral s tem sprijazniti. Zdaj moramo narediti vse, da se čim bolje odrežemo v ligi Europa.''

Ne spreglejte