Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 10. 2008,
20.34

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 4. 10. 2008, 20.34

8 let, 5 mesecev

''Knapi'' strli odpor Novogoričanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši velenjskega Rudarja so v 12. krogu PrveLige Telekom Slovenije premagali HiT Gorico z 2:1 (2:0). Ponovno se je med strelce vpisal Edin Junuzović.

Velenjski Rudar nadaljuje z všečnimi predstavami na domačem stadionu. Ob jezeru je neporažen že od drugega kroga dalje, tokrat so izbranci Marjiana Pušnika ugnali HIT Gorico.

Temelje četrte zmage v sezoni so "knapi" postavili že v prvem polčasu, ko sta Junuzović in Mujaković poskrbela za zanesljivo vodstvo pred nadaljevanjem. Novogoričani so se v drugem delu sicer približali, a preobrata tokrat pač niso bili sposobni pripraviti, tako da skupaj s primorskima tekmecema Primorjem in Luko Koper sestavljajo rep prvenstvene lestvice.

Junuzović prelisičil Simčiča

Po začetnem otipavanju in prvi veliki priložnosti Velikonje, ki je bil sam pred Jahićem, vendar ni zadel, so domačini iz prve prave akcije prišli do vodstva. Zajc se je znašel v vlogi podajalca, po podaji je najprej poskusil Mujaković z glavo, Simčič je žogo le odbil pred Junuzovića, ki je s treh metrov zadel za vodstvo Rudarja. Le štiri minute pozneje je bilo že 2:0. Takrat je akcija stekla po levi strani. Kraljević se je vključil v napad, lepo podal na glavo Mujakoviću, ki je z devetih metrov tokrat vendarle zadel.

V drugem delu so Novogoričani iz svoje prve priložnosti znižali zaostanek. V 60. minuti je hitro akcijo začel Škarabot, ki je podal v sredino, po zmedi v kazenskem prostoru je žoga prišla do Nebojše Kovačevića, ki si je žogo ustavil na 14 metrih in znižal na 1:2. Potem pa so si akcije sledile ena za drugo, priložnosti za spremembo izida je bilo ogromno. Novogoričani so napadali, Rudar pa imel precej prostora za protinapade. Najbližje zadetku sta bila Junuzović v 82. minuti in pa Mujaković v 90 minuti, ko je iz velike razdalje zadel prečko.


Fotoutrinki s tekme:














Ne spreglejte