Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 6. 2012,
11.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 29. 6. 2012, 11.00

8 let

Klose: Italiji izkazali preveč spoštovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nemški nogometni stroj je v prvem polčasu polfinalnega dvoboja trčil v italijanski zid in se razletel na koščke. Po dvoboju so v nemški slačilnici prevladovale solze in občutek padca na izpitu.

Sanj o četrtem naslovu evropskih prvakov je konec. Nemčija je po štirih zaporednih zmagah na letošnjem Euru naletela na preudarno Italijo, ki si je prek spretnega Maria Balotellija zagotovila nastop v velikem finalu. Nemci, poleg Špancev največji favoriti za evropsko krono, ga bodo v nedeljo spremljali le z domačih naslonjačev. ''Nismo pokazali vsega, kar znamo. Italiji smo izkazali preveč spoštovanja. To je ena izmed mojih najbolj grenkih nogometnih izkušenj, a italijanska ovira je bila tokrat previsoka,'' je po dvoboju modroval Miroslav Klose. Izkušeni napadalec je v igri na ''vse ali nič'' zamenjal Maria Gomeza, ki je bil v prvem delu le bleda senca enega izmed najboljših strelcev prvenstva. ''Zelo smo razočarani. Pravzaprav je težko v teh trenutkih najti primerne besede. Zaključka sezone si nisem predstavljal na tak način. Čestitke Italiji. Odigrala je odlično tekmo. Mi je nismo,'' je izpostavil najboljši strelec Bayerna in ''elfa'' na tem prvenstvu.

Löw naletel na solze in neizmerno tišino

Čeprav v četrtfinalnem srečanju z Grčijo ni začel v udarni postavi, mu je selektor na zelo pomembnem srečanju namenil igranje od prve minute. Poleg njega pa je za razliko od četrtfinala dal prednost še Toni Kroosu in Lukasu Podolskemu, kar je nekoliko presenetilo nogometno javnost. ''S Tonijem sem želel okrepiti zvezno vrsto in še bolj onemogočiti Pirla ter Montoliva. Mario je na tem Euru dosegel tri zadetke in bil odličen na treningih, tako kot Lukas. Prvih nekaj tekem smo dobili prav s Podolskim in Gomezom,'' je pojasnjeval odločitev Joachim Löw, ki je po srečanju v slačilnici naletel na slikovit prizor. Prevladovale so solze in neizmerna tišina. ''Bilo je tiho. Nobeden ni niti odprl ust, igralcem so po licih tekle solze. Zelo smo razočarani, a zaradi tega poraza ne smemo zanikati, da smo odigrali izjemno tekmovanje,'' je prepričan nemški selektor.

Lahm: To se ne bi smelo dogajati

Izbranci so ga razočarali predvsem v prvem polčasu. ''Italija je našo mrežo obakrat zatresla po naših napakah v obrambi. V drugem polčasu smo pokazali srce, a je Italija branila vodstvo dveh zadetkov in je bilo težko narediti preobrat.'' Da si takšnih napak ne bi smeli privoščiti, je prepričan tudi kapetan Philipp Lahm: ''To se ne bi smelo dogajati. Težko smo sprejeli poraz, saj sem prepričan, da lahko nemška reprezentanca pokaže bistveno več.'' Z Bayernom je v sezoni 2011/12 doživljal razočaranje za razočaranjem, drugo mesto v domačem prvenstvu, drugo mesto v nemškem pokalu, drugo mesto v ligi prvakov. Zdaj je ostal še brez ''načrtovanega'' finala evropskega prvenstva.

Ne spreglejte