Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2011,
13.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 7. 2011, 13.46

7 let, 12 mesecev

Kje so večje zvezde? Večno argentinsko in brazilsko vprašanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Le še nekaj ur je do začetka 43. južnoameriškega nogometnega prvenstva, na katerem bo pri gostiteljih Argentincih v ospredju zanimanja Lionela Messija, pri Brazilcih pa Neymar.

Tako Argentina in Brazilija se lahko pohvalita z izjemno zgodovino, sedanjostjo in verjetno tudi prihodnostjo svojih nogometnih "čarodejev". Na Copi Americi se jih bo predstavilo ogromno, a z najbolj atraktivnim v tem trenutku se lahko pohvali Argentina. Lionel Messi bo skušal "gavčom" po letu 1993 zagotoviti rekordni 15 naslov (14 jih ima tudi Urugvaj). Vendar največji rival bo tudi tokrat brazilska reprezentanca, ki se, zanimivo, lahko v tem trenutku pohvali z morda celo najboljšo obrambo na svetu, veliko priča, da naj bi zgolj na klopi turnir začel David Luiz, v napadu pa ima kopico mladih vzhajajočih zvezd, izstopa pa Neymar, ki je s Santosom osvojil Copo Libertadores (južnoameriška različica lige prvakov). Ob njem pa so še Pato, Ganso in ostali geniji nogometne igre.

Pri Argentini bo največji "pomočnik" Messija, Carlos Tevez, Argentina pa prav tako računa na še nekatere mlade moči predvsem iz zvezne vrste, kot so Ever Banega, Javier Pastore in Ezequiel Lavezzi.

Falcao, Cavani, Sanchez in ostali napadajo iz ozadja

Med tiste, ki znajo od 1. do 24. julija presenetiti južnoameriška velikana in se prebiti v finale, so še Kolumbija na čelu z Radamelom Falcaom, ki je v pretekli sezoni blestel v dresu Porta, ne smemo pozabiti niti na Čile, ki ima v svojih vrstah ta hip morda najbolj zaželenega nogometaša Alexisa Sancheza, slednji naj bi se iz Udineseja kot kaže podal k Barceloni, ter Urugvaj, četrti s svetovnega prvenstva v JAR, z napadalnim trojčkom Luis Suarez-Edison Cavani-Diego Forlan. Zelo zanimivo reprezentanco bi lahko imela tudi Mehika, ki bo nastopala kot povabljena reprezentanca, a bo precej oslabljena, saj je kar osem nogometašev pred začetkom turnirja zaradi obiska prijateljic noči, bilo suspendiranih za šest mesecev. Med povabljenimi reprezentancami je še Kostarika.

Vsekakor se obeta zelo zanimiv turnir, nazadnje pa so dvakrat zapored slavili Brazilci. Med favorite za uvrstitev v finale, ki bo 24. julija na štadionu Monumental Antonio Vespucio Liberti (s kapaciteto 57,921), sodijo ob Argentini in Braziliji še Čile, Kolumbija ter Urugvaj. Naj se torej južnoameriška nogometna romantika začne.

Ne spreglejte