Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 2. 2009,
15.12

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 3. 2. 2009, 15.12

8 let, 5 mesecev

Kirm: Ne mislim z glavo skozi zid

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski reprezentant in član nogometnega kluba Domžale, Andraž Kirm, je obrazložil trenutno situacijo v kateri se je znašel po neuspelem prestopu izven naših meja.

Že od začetka sezone se je Andraž Kirm želel preizkusiti v tujini. Omenjali so se številni klubi in tudi po zimskem prestopnem roku je vse bolj očitno, da bo vsaj še do poletja ostal v mestu ob Kamniški Bistrici.

''Nobena skrivnost ni, da smo tako jaz kot tudi klub pričakovali, da bo prišlo do mojega prestopa v tujino, a se na koncu to žal ni zgodilo. Z glavo skozi zid se čez mejo ne mislim podajati, saj imam še vedno pogodbo z Domžalami, tako da nisem brez kluba in imam prihodnost zagotovljeno. Pripravljen sem na nove izzive. Najprej se bom moral dokazati trenerju, saj sem izpustil osrednji del priprav, je pogovor za spletno stran Domžal začel Ljubljančan.

Tudi iz slovenske lige se da prebiti v reprezentanco

Tudi izjava, da v slovenski ligi ne bo več trpel, je bila po mnenju Kirma v medijih razumljena napačno: ''Sporna izjava, ki se je pojavila v medijih, z moje strani ni bila mišljena tako kot je na koncu izpadla. Tisti, ki si želijo v mojih besedah videti nekaj negativnega, bodo ne glede na to, kaj rečem, to tudi videli. Na tem mestu poudarjam, da nikakor ne podcenjujem slovenske lige. To sem v preteklosti tudi dokazal, saj že dolgo časa igram tukaj in nisem na vsak način oz. na silo hotel prestopiti v tujino. Med drugim sem dokazal, da se je možno iz slovenske lige prebiti tudi v prvo enajsterico državne reprezentance. V nobenem primeru nisem podcenjujoče gledal na našo ligo, saj se zavedam, da sem si ime ustvaril ravno z igrami v Domžalah in v prvi slovenski ligi. Izjava je pač izpadla tako kot je, sam pa vem, kaj sem takrat mislil in kakšna je resnica. Ne gojim zamer, ampak si trenutno želim le malo miru,'' je pojasnil 183 centimetrov visoki zvezni igralec in dodal:

Soigralci ga podpirajo

''Dejstvo je, da zadnjih šest mesecev moja motivacija ni bila na primerni ravni, vendar sem si za to kriv sam. Na napakah se učimo in prepričan sem, da jih ne bom več ponovil. Ostajam v Domžalah in komaj čakam, da se ponovno začne prvenstvo, saj imam tekanja že vrh glave,'' je z nasmeškom dejal strelec štirih prvenstvenih golov v tej sezoni, ki ga najbolj veseli lep sprejem njegovih soigralcev: ''Celotni ekipi sem razložil svojo situacijo. Odprto smo se pogovorili in fantje so razumeli mojo veliko željo po odhodu v tujino, saj gre za korak naprej v karieri vsakega nogometaša v Sloveniji. Vesel sem, da so me lepo sprejeli nazaj v ekipo. Z glavo sem ponovno stoodstotno v Domžalah in to je tudi najpomembnejše, saj bodo na koncu o moji prihodnosti odločale le moje predstave na igrišču,'' je zaključil Kirm, ki bo po vsej verjetnosti tudi v spomladanskem delu prvenstva eden glavnih adutov trenerja Vlada Badžima.

Ne spreglejte