Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
11. 10. 2015,
21.51

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kevin Kampl

Nedelja, 11. 10. 2015, 21.51

8 let, 1 mesec

Kevin Kampl: V veliko čast mi je, ko zaigram v Ljudskem vrtu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska nogometna reprezentanca je brez Kevina Kampla zelo oslabljena. To je razkril petkov remi z Litvo, kjer je v zvezni vrsti manjkal kreativni vodja, ki bi znal prebiti baltski zid.

''Ne moremo sicer primerjati Kampla in Messija, a imata za določeno ekipo podoben vpliv,'' je v nedeljo dejal selektor Srečko Katanec. Svojemu izbrancu, ki je v petek dopolnil 25 let, je prek posrečene primerjave s fantastičnim kraljem strelcev pri Barceloni namenil ogromno pohvalo. Da ga je Slovenija proti Litvi močno pogrešala, ni prepričan le selektor. Žal je tudi zvezdniku Bayerja iz Leverkusna. Po drugi strani pa je srečen, ker bo čez dobre štiri tedne dočakal priložnost, o kateri je sanjaril že kot mladenič. Odpirajo se mu vrata, da bi s Slovenijo nastopil na velikem tekmovanju. Bi lahko sploh doživel še kaj lepšega?

V petek ste dopolnili 25 let, dvoboj z Litvo pa spremljali le s tribun, saj ste morali odslužiti kazen rumenih kartonov. Kako je bilo med gledalci? Čeprav sem imel rojstni dan, bi seveda raje igral in pomagal ekipi na igrišču. Tako pa nisem smel igrati, a sem se imel na tribunah vseeno zelo lepo, saj je v Stožice pripotovala moja družina. Iz Maribora so prišli stric, babica, nečak in še drugi, tako da smo uživali na tribunah. Vseeno pa priznam, da bi rajši igral in pomagal ekipi do zmage nad Litvo.

Pred tekmo vam je krovna nogometna zveza za 25. rojstni dan slavnostno podarila majhno torto. Ste se z njo posladkali že med srečanjem z Litvo? Na tribunah sem nato prejel še eno torto. Rade volje sem obe razdelil družini. Bili sta okusni. Nekaj kosov sem pojedel tudi sam, a ne preveč. Ne smem zaužiti preveč sladkorja, saj moram vendarle paziti tudi na postavo (smeh).

Selektor Srečko Katanec je zaupal, da vas je na tekmi z Litvo zelo pogrešal, saj bi lahko kot kreativen zvezni igralec ponudili ogromno rešitev za doseganje zadetkov proti zaprti igri tekmeca. Takšne tekme so zelo zahtevne. Tudi proti Estoniji je bilo skoraj enako, saj so tekmeci stali za žogo. Dolgo smo morali čakati, da se je odprlo nekaj prostora. Škoda, ker nisem mogel pomagati soigralcem proti Litvi. Rumeni karton, ki sem ga prejel proti Estoncem, je bil res nepotreben. A za nazaj ne moreš ničesar spreminjati. Kar je bilo, je bilo. Zdaj je pomembno, da lahko spet igram za reprezentanco in ji pomagam.

Najbolj pozitivna novica pri tem je, da ste odslužili kazen v primernem trenutku, saj boste skoraj zagotovo, če proti San Marinu ne boste prejeli rdečega kartona, nastopili na obeh tekmah dodatnih kvalifikacij. Takrat vas bo Slovenija zelo potrebovala. Hvala bogu. Boljše, da se je zgodilo tako, kot se je in da sem manjkal proti Litvi, ne pa v dodatnih kvalifikacijah. Kar se tiče tekme v San Marinu, najprej upam, da bomo skupinski del končali z lepo zmago in dosegli kar nekaj zadetkov. Ne smemo pozabiti, da bo težko, ker se bo tekmec zaprl pred svojim golom. Na začetku srečanja ne bo preprosto najti prostora. Zato moramo doseči čim prej gol in izkoristiti prednost, saj bomo lahko v nadaljevanju srečanja bolj mirni. Potem bomo odigrali res dobro tekmo.

Po San Marinu bo napočil enomesečni reprezentančni premor, nato pa bo prišel čas za tekmi, ki bosta odločili o tem, ali bo Slovenija prvič po 16 letih zaigrala na evropskem prvenstvu. Bosta to največji reprezentančni tekmi v vaši karieri? Že dolgo sanjam o tem, da bi na velikem tekmovanju branil barve svoje države. Leta 2010 sem dogajanje na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki spremljal na dopustu. Bil sem v Španiji in na Mallorci ponosno nosil slovenski dres. Bil sem zelo žalosten, ker si v skupini z Alžirijo, ZDA in Anglijo nismo zagotovili napredovanja.

Sanjam o tem, da bi tudi sam enkrat stal na tako velikem odru. Zato moramo biti prihodnji mesec vsi v najboljši formi. Le tako lahko napredujemo. To bosta zelo težki tekmi. Kdorkoli bo naš tekmec, nam ne bo lahko, saj bodo novembra vsi dobri. O tem sem prepričan. Ker pa je vzdušje v naši ekipi zelo dobro, bomo dobro pripravljeni tudi mi.

Odločitev, kje bo Slovenija pričakala tekmeca v dodatnih kvalifikacijah, še ni bila podana. Bi vi raje igrali v Stožicah, ki ima večji in bolj udoben štadion, ali v Ljudskem vrtu, kjer se dosegajo boljši rezultati? Sam ne morem dati končne odločitve. Stalno ponavljam, da igram zelo rad v Mariboru, ker prihajam od tam. V veliko čast mi je, ko lahko zaigram v Ljudskem vrtu. Kjerkoli bomo igrali, moramo biti pravi na igrišču. Na koncu ne velja, na katerem štadionu bomo nastopili, ampak to, da bomo na igrišču dobro pripravljeni. Le to šteje.

Na seznamu morebitnih tekmecev v dodatnih kvalifikacijah je kar nekaj zanimivih reprezentanc. Med njimi sta tudi Hrvaška in BiH, ki ju slovenski ljubitelji nogometa zaradi bližine dobro poznajo ... Ah, kje ... Nimam posebnega favorita.

Kaj pa tradicionalno neugodni Skandinavci? Slovenijo lahko doletijo tudi Švedi, Danci, morda tudi Norvežani ... V zadnjih letih smo imeli proti njim dobre rezultate (verjetno je imel v mislih zmago nad Norveško s 3:0 v Mariboru, op. p.). V bistvu mi je vseeno. Kdorkoli bo naš tekmec, bomo dali vse od sebe. Zavedamo se, da je v igri ogromen vložek. Če bomo dobro pripravljeni, bomo imeli lepe možnosti, da naredimo kaj lepega.

Ne spreglejte