Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
1. 6. 2013,
20.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kevin Kampl Slaviša Stojanović Srečko Katanec

Sobota, 1. 6. 2013, 20.09

7 let, 12 mesecev

Kevin Kampl: Upam, da je bila to prelomna zmaga

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenija je z zmago nad Turčijo dobila, kar je iskala. Samozavest pred nadaljevanjem kvalifikacij. Pa tudi Kevina Kampla, ki je dokazal, da utegne biti eden izmed nosilcev novejšega rodu.

Dvakrat do zdaj je v dresu članske reprezentance nastopil pod vodstvom prejšnjega selektorja Slaviše Stojanovića, pri Srečku Katancu je debitiral šele v petek. Na tekmah proti BiH in Islandiji v Ljubljani ga ni bilo zaradi poškodbe. Če bi bil zdrav, bi bil nedvomno zraven. Da ga ceni, je selektor dokazal tudi s tem, ko ga je proti Turkom postavil v začetni enajsterici. In zadel v polno. Mladenič, rojen v Nemčiji, je bil eden izmed najboljših, če ne kar najboljši posameznik slovenske reprezentance. ''Igral sem na mestu takoj za napadalcem, kar je zame nekaj novega. V tej sezoni sem v klubu igral vseskozi na desni strani, pred tem sem bil defenzivni vezist. Selektor se je odločil, da me preizkusi v novi vlogi, sam sem seveda naredil vse, da bi njegove zahteve upravičil. Ne bom govoril o svoji igri. Lahko rečem le, da je vedno lahko boljše. Bolj kot to pa me seveda zanima, kako je igrala celotna ekipa. Lahko rečem, da smo bili dobri. V napadu smo naredili marsikaj dobrega, spodbudna je bila tudi igra v obrambi,'' je dan po tekmi v Bielefeldu, ki jo je Slovenija dobila z 2:0, govoril vezist Red Bull Salzburga. ''Premagali smo Turčijo, nogometno državo, ki je na velikih tekmovanjih posegala že po najvišjih mestih. Tega ne smemo podcenjevati. Moramo biti ponosni na to, kar nam je uspelo. Predvsem pa je ta zmaga pomembna za samozavest, ki je zdaj res ne manjka. Verjamem, da je lahko ta zmaga prelomna. Da nam bo zdaj vsem skupaj šlo bolje,'' se nadeja 22-letni vezist.

Premagali smo Turke, premagali bomo še Islandce

Jasno je, kaj je naslednji cilj. Zmaga na petkovi kvalifikacijski tekmi v Reykjaviku. Islandija enostavno mora pasti, če Slovenija še želi upati na svetovno prvenstvo 2014.

''Ne bom govoril o tem, ali se lahko uvrstimo v Brazilijo, saj bi bilo to malce predrzno. Vsaj glede na položaj, v katerem smo trenutno. Lahko pa rečem, da bomo naredili vse, da zmagamo na vseh preostalih tekmah. Trenutno so naše misli usmerjene le v Islandijo in v to, da zmagamo na naslednji tekmi. Že takoj po prihodu na tokratni reprezentančni zbor sem dejal, da pričakujem dve zmagi. Pri teh besedah ostajam. Turčijo smo premagali, zdaj gremo še nad Islandijo,'' optimistično sporoča eden izmed najboljših slovenskih nogometašev ta hip. Prav gotovo bo pomembno vlogo odigral tudi na Islandiji. V prihodnosti utegne biti eden izmed nosilcev izbrane vrste. ''Sam se bom trudil, da bo tako. Na vsakem treningu in tekmi bom dal vse od sebe, na koncu pa bo seveda selektor tisti, ki bo odločil. Pripravljen sem, da pomagam Sloveniji in verjamem, da ji lahko. Ponosen sem, da sem del te reprezentance, v kateri je vzdušje res enkratno. Že prej je bilo, a ni bilo rezultatov. Zdaj, ko smo zmagali, je vse skupaj seveda še veliko lepše. In verjamem, da bo tako ostalo tudi po petkovi tekmi. Da bomo na Islandiji zmagali. Enostavno moramo in prepričan sem, da tudi bomo,'' se je razgovoril hitronogi vezist, ki je z zavidljivim nogometnim znanjem navdušil tudi soigralce v izbrani vrsti.

Pohod na tri točke na petkovi tekmi ni vprašljiv. Po pozitivni novici, ki je prišla z Islandije – ta na domači tekmi proti Sloveniji ne bo mogla računati na prvega zvezdnika Gylfija Sigurdssona, ki je z dvema goloma poskrbel za islandsko zmago v Ljubljani -, se zdi naloga nekoliko lažja. ''Prav gotovo je za Slovenijo dobro, da ga ne bo. Gre za res odličnega nogometaša, v kar sem se prepričal že večkrat, ko sem ga spremljal v dresu Tottenhama. Tudi v reprezentanci blesti, v Ljubljani nas je pokopal. Ker ga ne bo, nam bo seveda lažje, a nam še zdaleč ne bo lahko. Islandija ima še nekaj odličnih posameznikov. Pošteno se bomo morali potruditi za zmago. Verjamem pa, da nam bo uspelo. Sem velik optimist,'' je pogovor sklenil mladenič, ki je prve nogometne korake naredil pri Bayerju Leverkusnu.

Ne spreglejte