Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
1. 9. 2011,
19.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 9. 2011, 19.14

8 let

Kek: Z agresivnostjo bo lažje

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Le še dan loči Slovenijo do osme tekme kvalifikacij za EP 2012. V petek se bo v Stožicah pomerila z Estonijo. Selektor Matjaž Kek pričakuje zmago z izdatno pomočjo slovenskih navijačev.

V Kidričevem so do četrtka slovenski nogometaši opravili štiri treninge, zadnjega bodo danes, nato pa se bodo napotili proti Brdu pri Kranju, kjer bodo prenočili in v petek v Stožice krenili po nove tri točke. Trenutno jih imajo po sedmih tekmah enajst in je na drugem mestu kvalifikacijske skupine C. ''Ni se dosti spremenilo od zadnjič, ko smo se videli,'' je na četrtkovi novinarski konferenci povedal Matjaž Kek in nadaljeval: ''Na zadnjem treningu je s fanti treniral tudi Aleksander Radosavljevič, ki pa je pazil na kontakte in še vedno ni povsem pripravljen. Bomo videli, kako bo z njim. Sicer pa smo se ukvarjali predvsem z našo igro. Delali smo na naši agresivnosti in usmerjenosti proti nasprotnikovemu golu. Moramo biti agresivnejši v obeh fazah igre. Sicer pa veliko ni za narediti. Fantje se že dobro poznajo. Vse skupaj je na najvišjem nivoju. Zelo sem zadovoljen z odnosom, ki ga kažejo.'' O nasprotniku, ki so ga Slovenci oktobra lani v Talinu premagali z 1:0, je selektor govoril z izbranimi besedami. ''Nimamo niti enega razloga, da bi Estonce podcenjevali. Da bi imeli kakršenkoli drugačen pristop, kot smo ga imeli pred tekmami z najboljšimi reprezentancami v naši skupini. Osem točk, ki so jih osvojili v teh kvalifikacijah, dovolj zgovorno priča o kakovosti Estoncev. Estonija je odlična reprezentanca. Se pa seveda zavedamo vloge favorita. Igramo doma in moramo zmagati. Nimamo pa nobenih razlogov, da tudi v tej tekmi ne gremo 120 odstotno in damo vse od sebe. Kot sem že rekel, agresivni bomo morali biti v obeh fazah igre. Če bo tako, nam bo igra zagotovo stekla,'' je še povedal selektor.

Selektor je optimist

O taktičnih skrivnostih, ki jih pripravlja za petkovo tekmo, seveda ni hotel govoriti. ''Kar se tiče postavitve in postave, je jasno, da bom o njej najprej govoril nogometašev šele potem pa javnosti. Sicer pa se v današnjem nogometu vse manj govori o sistemih in vse bolj o fazah igre. Ni važno, ali sta v napadu dva ali so trije. Važno je, kako igrajo. Jasno je le to, da nas bo na igrišču enajst,'' je modroval Kek, ki proti Estoniji ne namerava kalkulirati– rumene kartone imajo namreč Aleksander Radosavljevič, Armin Bačinovič, Valter Birsa, Robert Koren in Matej Mavrič.

Če bodo tudi proti Estoniji porumeneli, na torkovi tekmi v Italiji ne bodo smeli igrati, a bodo zato potem zagotovo na voljo na veliko bolj pomembni oktobrski domači tekmi s Srbijo. ''Niti v enem momentu nisem razmišljal o tem. Nočem kalkulirati. Ravno zato, ker imamo dovolj širok kader, da lahko, če kdo manjka, to nadoknadimo. Nenazadnje smo v zadnjih kvalifikacijah nivo igre dvigovali ravno z menjavami. To je bila takrat ena izmed naših največjih odlik,'' pravi Kek, ki je za konec druženja s sedmo silo nekaj besed namenil tudi navijačem, ki so na avgustovski prijateljski tekmi proti Belgiji nekajkrat izžvižgali domače nogometaše. ''O tem smo že vsi skupaj govorili dovolj, celo preveč. Gledalci imajo pravico pokazati svoje zadovoljstvo in nezadovoljstvo. Vsi smo vajeni živeti s pritiskom. Žvižgalo nam je tudi 60.000 ljudi, pa smo preživeli. Zdaj, ali je to dobro, je drugo vprašanje. A sem optimist. Doslej so bili navijači vedno naš zaveznik. Ne vem, zakaj ne bi bilo tudi tokrat tako. Vem, da bo večina navijala za Slovenijo, saj si to tudi zaslužimo,'' je še povedal vodja strokovnega štaba slovenske reprezentance.

Ne spreglejte