Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
2. 9. 2008,
21.33

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 2. 9. 2008, 21.33

8 let, 1 mesec

Kek: Vse je v najlepšem redu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav je sprva kazalo, da priprave na tekmo kvalifikacij za SP 2010 proti Poljski, ki bo v soboto, ne bodo minile brez številnih težav, je torek selektorju Slovenije Matjažu Keku prinesel veselje.

V torek so na popoldanski vadbi v Kidričevem namreč trenirali prav vsi reprezentanti, na katere selektor računa na sobotni prvi tekmi novega ciklusa kvalifikacij. Tudi Marko Šuler in Mišo Brečko, ki sta bila od poškodovanih najbolj vprašljiva, soigralcem pa so se pridružili še Tonči Žlogar, Andrej Komac in Darijan Matič, ki so zaradi ponedeljkovih obveznosti v klubih pripotovali z enodnevno zamudo.

''Z veseljem lahko ugotovim, da tokrat s poškodbami ni težav. Vse je v najlepšem redu. Razen treh zamudnikov, ki smo jim nekoliko prizanesli, so danes vsi trenirali na polno. Trening je bil dolg kar dve uri, z odnosom igralcev pa sem zelo zadovoljen. S tem sicer nikoli ni bilo težav, a se mi zdi, da so zdaj vsi skupaj še bolj motivirani in komajda čakajo, da se sobotna tekma začne. Iz dneva v dan so bolj motivirani,'' je za Sportal povedal Matjaž Kek, ki bo do ponedeljkovega odhoda v Wroclaw reprezentante poslal na trening še dvakrat. V sredo bodo vadili popoldne (dopoldanski trening je selektor odpovedal) in v četrtek dopoldne. V petek ob 17. uri bodo že opravili uradni trening pred tekmo v Wroclawu.

Koren od prve minute

Slovenski selektor se zaveda, da je do tekme še dovolj časa, a ima v glavi že približno enajsterico, s katero se namerava po robu postaviti poljskemu selektorju Leu Beenhakkerju. ''Veliko menjav v primerjavi s tekmo proti Hrvaški ne bo. Na zadnjih tekmah nismo igrali slabo, zato je potrebno graditi iz tega, kar smo pokazali. Je pa jasno, da točna postava še ni znana, saj je do tekme še nekaj časa in lahko se zgodi še marsikaj. Več ali manj je sicer jasno, kdo bo igral, a bom to najprej povedal igralcem, šele nato pa bom enajsterico razkril javnosti,'' je povedal trener, ki bo v soboto na selektorski klopi Slovenije sedel 15. in na vprašanje, ali se povratniku v ekipo Robertu Korenu obeta igra od prve minute, odgovoril nekoliko bolj konkretno: ''Na zadnjih tekmah proti Švedski in Hrvaški nam je največ manjkalo v organizaciji igre. To bi se utegnilo popraviti s Korenom v postavi. S tem sem vam verjetno odgovoril na vaše vprašanje.''

S Poljaki se ne obremenjuje

V tem primeru bo iz prve postave najverjetneje izpadel Komac, ki je v Ljudskem vrtu proti Hrvatom igral od prve minute. Sicer pa se selektor ne obremenjuje s tekmecem, še manj pa s tem, da bodo Poljaki oslabljeni (zaradi suspenza ne bo vratarja Arturja Boruca, Dariuzsa Dudke in Radoslaw Majewski).

''Dejstvo je, da gre tu samo za enega igralca, ki jim bo manjkal, in sicer branilca Dudko. Majewski in tudi Boruc na zadnjih tekmah nista igrala v prvi postavi. Tudi sicer pa se izostanki posameznikov Poljakom ne poznajo. Gre za reprezentanco, ki ima zelo močno zaledje in črpa iz velikega števila igralcev. Poljaki so v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo igrali odlično, medtem ko so na zaključnem turnirju nekoliko razočarali. Toda zdaj bodo zagotovo želeli dobro štartati v nove kvalifikacije in skušali pozabiti na razočaranje iz Avstrije in Švice. Toda, kot sem rekel že večkrat, z nasprotniki se ne obremenjujemo. Tudi mi imamo svoje cilje in želimo s Poljske priti neporaženi. Z disciplinirano igro in vero v svoje sposobnosti nam to lahko uspe,'' je večerni pogovor zaključil slovenski selektor.

Ne spreglejte